Böcker!

Jag har aldrig vart mycket för böcker överlag, Harry Potter var ju en favorit när jag var liten (och är fortfarande) annars har det vart rätt boktommt. Fram tills jag upptäckte textilböcker överlag! Här kommer bilder med beskrivningar på alla böcker jag äger i detta tema. Denna boken är en av de senaste inköpen, jag är intresserad av allt som har med garn att göra, därmed också att spinna garn! Denna boken går igenom allt som har med spinnande att göra! Från hur en prepparerar garn till hur väldigt många olika typer av ull fungerar att spinna i. Det här är en fantastisk bok om en vill lära sig hur en gör egna mönster och fantastiska knep i alla olika steg. Boken hjälper en att organisera uppbyggnaden av mönster och även genomförandet, den förklarar hur en skall lägga upp ökningar och minskningar för att få plagget som en vill. Det känns som en läser kurslitteratur, men fantastisk bok!Köpte denna boken när jag redan kunde grunderna i virkningen, så jag har använt boken till att få inspiration. Det finns mycket bra att använda, i form av snygga stygn, snygga förgkombinationer och förslag på enklare arbeten. Skall vara ärlig och säga att jag inte använt denna boken jätte mycket, har inte erövrat stickningens konst än! Men den innehåller bra grunder, tex hur en plockar upp maskor när en tappat dom! Det finns även några roliga projekt. Om jag känner mig själv kommer jag nog inte att följa dom, utan inspireras och göra om dom så att de passar mig bättre! Det här är min äldsta bok i samlingen! Det är inte grunder alls, vilken är en positiv överraskning eftersom i princip alla andra böcker innehåller väldigt mycket grunder. Boken innehåller däremot en massa roliga mönster på gosedjur! Jag har gjort en gosedjurs-robot i från denna boken, enkel att följa och roligt gjord! Det här är det senaste kapet! Det är en bok späckad med massa olika traditionella färgmönster, jag har använt mig av den här boken till mitt första stickprojekt någonsin. Boken har många fina bilder till tillhörande stickbeskrivningar. Jag gillar den väldigt mycket! 

Hej hopp! 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s