Mönster till sjalen

 

När jag postade bilder på min sjal på FB blev det ett väldigt intresse kring den, vilket är otroligt roligt! det var många som ville ha en beskrivning av mönstret, så här kommer det!

Det är uppbyggt utav kvastskaftsvirkning och vanliga halvstolpar, där alla halvstolpar har en och samma färg hela partiet genom, sedan kör en kvastskaftsvirkning och har samma färg genom det partiet. Så det blir som att färgerna förskjuts hela tiden eftersom det finns tre färger och att det blir varannan gång halvstolpar och varannan kvastskaftsvirkning. Om det finns frågor om hur jag menar så är det bara att kommentera, så skall jag försöka hjälpa!

virknål: 4mm

Garn: ”Filcolana” Gotländsk Pelsuld. Färg: 295, 294, 293.

1. Jag började med att lägga upp 95 maskor.

2. Virkade halvstolpar fram och tillbaka  4 rader med färg nr1.

3. Sedan bytte jag färg till nr2 och gjorde en rad med fasta maskor, efter det är det dags för kvastskaftsvirkning (kolla in videon om du är osäker på hur en kan göra det). Gör sedan ett varv med fasta maskor igen.

4. Sedan är det fyra rader med halvstolpar igen med färg nr 3.

5. kvastskaftsvirkning med färg nr 1.

Om en ser det som att en rapport är ”fyra rader halvstolpar och varvet med kvastskaftsvirkning” är en repetition så har jag gjort 22 stycken. sedan virkade jag ihop de två ändarna. Eftersom det kommer bli en del lösa trådar på denna sjal så kan jag rekommendera att antingen vika in kanten och sy fast trådarna eller att köpa ett fint band att sy på.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

3 thoughts on “Mönster till sjalen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s