Sticka och virka – En social grej!

okej, jag måste börja detta inlägget med att säga att jag känner mig extremt huslig, och har gjort i några dagar. Jag sitter nämligen här i min soffa och dricker saft som jag kokade igår utav röda vinbär och krusbär och käkar knäckebrödet jag gjorde tidigare idag som är helt veganska. nåväl, nu till saken!

Det finns en hel värld jag jag missat ute på nätet! Jag tycker ändå jag har hållit på ett tag med virkning och sådär, visserligen lite från och till men det är en sak jag kommit tillbaka till många gånger. MEN hela den stora rörelsen av stickande människor har helt passerat mig (Hur kunde det hända), kanske borde googlat stickning lite oftare…
Jag har nyligen börjar lyssna på ”stick podden” det är två kvinnor som sitter och snackar det hetaste och allmänt roliga saker inom stickvärlden. Det känner jag är ett extremt bra sätt att sakta börja närma sig stickvärlden. Visst att läsa bloggar är ju fantastiskt kul också, och det kan ju vara ett sätt att känns sig involverad i vad som händer och så vidare. Jag tycker för övrigt att det är extremt roligt att det är en rörelse med stickning och virkning, en behöver inte längre sitta helt ensam i sina gömmor och handarbeta, även om det är precis vad jag har gjort i alla år jag har hållit på, jag har ändå trivts med mina garner och i mitt lilla hörn.
Nu är det dock dax att ta steget ut och uppleva vad som händer i världen och handarbeta tillsammans med folk via internet.
Nu det senaste avsnittet jag lyssnade på var Avsnitt 4, jag lyssnar från de första avsnitten och uppåt. Då snackade de om många olika saker med bland annat Ravelry och engelska stickord.
Ravelry är ett amerikanskt forum på nätet som är till för stickare och virkare.
Och nu till ord som kan vara bra att kunna! Jag har ju läst en del stick bloggar nu den senaste tiden, och jag har stött på ord som jag inte riktigt har förstått, efter det här podd avsnittet kom klarhet efter klarhet!
  1. UFO- Unfinished object. Alltså kan en kalla sina projekt som en plötsligt slutat med som inte blivit klara för ufon.
  2. LYS- local yarn shop. På svenska skulle en kunna säga LGB som då betyder lokala garn butiken.
  3. Blocka- att spänna ut ett projekt, ibland använder en också en typ av spray som gör arbetet lite stelare.
  4. To Frog- det här är nog den allra roligaste förkortningen! att repa upp ett arbete som blivit fel heter på engelska ”rip it” och det i sin tur (om en har lite fantasi och säger det snabbt) låter som en groda gör, och groda heter Frog på engelska. De drog det även lite längre på podden och tyckte att om en har många ofärdiga projekt som ligger i en hög kan en kalla högen för ”frog pond”.
  5. SSS- Second sock Syndrome (Andra strump syndromet) det syftar förstås på att den andra strumpan eller för all del vanten är alltid mycket tråkigare att göra än den första!
  6. KAL- Knit alongs (sticka tillsammans). jag kan egentligen bara gissa vad det är, för jag har aldrig vart med i någon (det här med stickning på nätet är ju en ny företeelse för mig). jag tror att det är att en är med i någon typ av ”klubb” eller att en anmäler sig, och får betala en summa, sedan får en garn och mönster hemskickat och så är det ett gäng som stickar samma saker och snackar om det på nätet. har jag fel? vet du vad en knit along är? jag blir jätte glad om du känner dig mandat undervisa mig i detta! =)

Jag hoppas ni fortsätter med ert poddande länge, jag gillar det nämligen sååå mycket redan!

ha det Gött!

Stockpodden

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s