Spinnrock och Hallands Konstrunda!

Igår var det väldigt mycket som hände jag var och mötte upp en kvinna i halmstad för att jag skulle få min spinnrock och jag åkte runt på Hallands konstrunda med min bror! Tror inte att jag ens har berättat på bloggen att jag håller på med att spinna garn, men det gör jag och det är himla kul! jag är en nybörjare som än så länge bara spunnit ca 200g på slända och 100g på spinnrock (och de var för övrigt igår jag fick mina spinnrocks erfarenheter).

Mitt intresse för spinnande började när en kompis tog fram en slända när vi hade en stick kväll, men det är en annan historia som jag kan ta en annan gång. Igår mötte jag upp en fantastisk kvinna som jobbar med att spinna hundhår! Hon berättade med glöd och passion om sin spinnrock och jag bara sög i mig hennes entusiasm! jag ville hem och börja spinna med en gång! Det är en Ashford traditional som jag nu har ståendes i mitt vardagsrum, och jag längtar redan tills jag kan få tag på nya fibrer att spinna av, de tog slut alldeles för snabbt, det kändes som att jag satt där i 10min, men jag tror jag satt där i alla fall en timma.
Efter mitt möte med spinnrocks kvinnan åkte jag och hämtade upp min bror (han har fått ett nytt konst intresse, och det är ju bara till att uppmuntra!) så vi åkte runt till lokala konstnärer i Halland. Först åkte vi till May K Leon, hon målar de mest fantastiska figurer, det är kvinnor och män med former i romantiska situationer. Vi pratade länge och väl med henne, hon är pratglad och en fantastisk person!
images-3 images-4
Sedan åkte vi till Mjölby konsthall där de hade en samlings utställning med ett verk av alla konstnärer som ställde upp på konstrundan, ett väldigt bra sätt att skaffa sig en aning om vad de olika konstnärerna gör, men samtidigt känner jag att en vill ha fler verk av alla för att verkligen kunna skaffa sig en bra bild. Men det var väldigt kul att åka dit och ta sig en titt!
11245387_10155585984850252_866119261_n 11301477_10155585985520252_631334962_n
(Detta är bara en liten liten försmak på vad konsthallen bjöd på!)
Vårt sista stop på vår korta runda var hos en av mina personliga favoriter i Halland, Anlis Kryger, hon gör tavlor med hjälp av tunna trådar och maskin, jag tror att det är sytråd, men låter det vara osagt. Tavlorna bildar ofta udda gubbar i olika skumma situationer, och det är fantastiskt. Hon visade i sin ateljé upp dessa gubbar som hon även sytt upp till dockor, alltså i 3d. Jag har en tavla utav henne hängandes i mitt vardagsrum och jag är såå glad över den, det är visserligen en plansch, så ingen äkta vara, men det gör mig ingenting!
11130561-VKGeh
(En sista bild av Anlis krygers verk)
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s