Stickningsfunderingar

Det där med stickning/ virkning har jag funderat på lite grann, det är ju så att jag har definierat mig som virkare väldigt länge. I tonåren var det ett viktigt ställningstagande för mig, istället för att sticka de mönstren jag hitta på nätet, blev jag lite sur att det inte fanns ett mönster för virkning. Sen har det väl blivit så att jag bara ”blundar” för de stickade mönstren och tänkt ”jag kan inte sticka ändå”. Nu är det ta mig tusan tid att ändra på det!
Igår natt låg jag innan jag skulle somna och tänkte ut mitt första riktiga stickprojekt! Det får inte vara för svårt, för lätt eller se för simpelt ut… Ja, jag är lite kräsen, men eftersom jag virkat länge känns det som att jag har koll på det där med garn, men inte just detta moment bara… 

Jag tänkte ut vilka garner jag skall använda (ett turkost och ett grått) och precis hur arbetet skall bli, tänkte randigt, breda ränder och med en sådan fläta. Och just det, det skall bli handledsvärmare, jag använder strumpstickor och en sådan flätsticka. Jag fixade stickor tidigare och jag har redan kommit en bit, jag skall härmed börja identifiera mig som stickare också, lägger till det i listan, det var så kul och jag var inte alls så dålig som jag trodde!! Herre Gud vad kul, att jag inte gett det en chans tidigare… 

   
 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s