Råull

Nu har ännu en era anlänt till lägenheten! Jag har nämligen fått tag på råull, jag blev super glad och fantiserade om hur underbart allt skulle bli. 

Efter ett litet tag började verkligheten tränga sig på lite grann, jag har ju inte gjort allt det där förarbetet tidigare! Så jag började googla runt, jag hittade en hand full olika sätt att gå tillväga på, och vissa av dem var direkt motsägelsefulla, så jag testade helt enkelt det sättet att tvätta ullen som jag tyckte verkade mest rimligt. Jag hittade en variant som kallades något i stil med ”lätt-tvätt” där det gick ut på att lösa upp ullfettet i ljummet vatten och pressa ullen mot botten av hinken när den av sig själv flytit upp. Den här proceduren gjorde jag om 3 gånger. 

Till detta försök tog jag bara en liten liten andel ull, det skulle ju vara hemskt trist om min metod var helt fel och all ull hade filtat sig. 

   
   

Det ser kanske inte jätte gött ut i detta stadiet, men det kommer för hoppningsvis bli bra när ullen torkat! 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s