Ledighet & Velighet, poddar och löpning

När jag är ledig kan jag bli sådär velig, det finns ju så mycket kul och vad skall jag börja med? Det kan ibland ta lång tid att sätta igång för att jag verkligen vill göra allt, och då blir det ingenting ibland. Idag har jag trotts allt gjort en hel del, men starten var kanske lite seg.

Nästan alltid har jag någonting på i bakgrunden när jag handarbetar, mest för att jag jag vill ha flera inputs och liksom umgås med mitt arbete över något som är intressant att lyssna på. Poddar är verkligen den nya grejen! Var nog lite skeptisk till en början, vad skulle jag lyssna på, vad finns dom och hur hittar jag dom…

Den första podden jag startade med heter ”det politiska spelet” den kommer ut en gån i veckan – på fredagar och är så himla bra, Henrik Torehammar är en fantastisk radioprofil i mitt tycke. Den handlar helt enkelt om politik, det är Henrik som håller i programmet och har med sig de två inrikes kommentatorerna från SR (kommer inte ihåg vad dom heter) som är rätt seriösa men härliga och så Henrik som lättar upp stämningen. Men eftersom jag ligger i fas med denna podden så har jag fått leta upp fler, så jag hela tiden kan lyssna på något jag tycker om.

Den andra heter ”Stick podden” som har har skrivit om tidigare, den är helt briljant. Två kvinnor Elin och Karin som pratar nyheter inom stickning, livet och snygga grejer de hittat under veckan. jag jag lyssnat så intensivt nu i ett par veckor att det känns som att jag faktiskt känner dom. Sista avsnittet berättade Elin att hon och hennes sambo separerat, och jag kan säga att jag faktiskt kände mina ögon tåras lite, jag är väl lite känslig, men dom är ju så fina!

Och den sista podden jag följer är, tro det eller ej, en tränings podd! Den är väldigt nyfunnen, och jag har bara lyssnat på två program hittills, men det är redan en favorit, och den heter ”Svettigpodden”. Det är en man och en kvinna som jobbar med löpning och träning av något slag, jag får återkomma och berätta mer om det känner jag nu… det verkar som att dom jobbar på ett ”comunity” för löpning där hon är journalist och han var med och startade hela grejen. De är väldigt gemytliga att lyssna på, de tar det till en nivå där till och med jag som inte tränar jätte mycket hänger med och känner mig inkluderad. De vill helt enkelt få träning till en kul och skön grej där alla kan vara med! efter mina två avsnitt kände jag mig så sugen på att träna att jag tog en löptur på 5km.

  

Efter min runda tog jag tag i lite saker jag ville göra som har med handarbete att göra, började karda en hel del ull och spann av det, åh vad det är gött! Satt mycket längre än det kändes som och bara spann (samtidigt lyssnade jag såklart på podd!). jag fick gå och karda mer ett par gånger, hann med en hel spole. Nu är det egentligen bara kvar att tvinna de två spolarna jag spunnit, men jag har faktiskt fått lite ont i ryggen, så det väntar jag lite med.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s