tvåtrådigt garn, handledsvärmare och växter

Denna helgen har jag varit iväg på en spelmansstämma och spelat fiol och haft roligt med musiken, så det har inte blivit något handarbetet alls faktiskt. Kände att jag hade lite abstinens idag, så jag har stickat som bara tusan, jag repade upp en av de förra handledsvärmarna som jag jobbade med förra veckan, jag tyckte att den inte blev så fin, och dessutom hade jag gjort fel för öppningen till tummen, så jag inte kunde plocka upp maskor och sticka på tummen alls. det var helt enkelt lika bra att göra om den. men det gjorde inget, jag vill hellre kunna använda det jag gör och känna mig nöjd efteråt. Så jag jobbade hela förmiddagen på att göra klart den, nu är jag alltså klar på riktigt med både handledsvärmarna, okej jag skall fästa lite trådar. Men jag blev väldigt nöjd med dom!

  

Innan vi for iväg till Värmland och Ransäterstämman så ägnades tid åt att spinna ihop de enkeltrådiga garnerna jag spann förra veckan. Jag blev super nöjd och fy vilken bra spinnrock jag har köpt, det var rena flytet (både med köpet och att den funka så bra) jag kunde sitta där hur länge som helst och det blev liksom en meditativ känsla av det, jag kan verkligen råda folk som gillar garn att prova! Jag fick ju hem råull som jag först inte visste hur jag sklle ta mig an, men med interners hjälp var det inget svårt egentligen, jag kan berätta i ett annat inlägg hur jag gjorde för att först tvätta den och sedan karda. Det kräver nog ett eget inlägg, jag har en hel del att säga om det nämligen =) Frågan är väl bara nu när garnet är klart, vad skall jag göra av det? Det känns som att jag vill göra det mest briljanta alster av det, men skall nog inte ha så höga krav egentligen, det kommer bli rena nöjet att bara sticka eller virka vad som helst av det!
   

     

Det var extremt härligt att komma hem efter helgen av flera anledningar, vi var allihopa extremt trötta och sunkiga MEN att få se att våra växter vuxit en hel del sen vi for hemifrån var nog det allra göttigaste med att komma hem! Jag har stått vid fönsterbrädan länge och bara beundrat dem. Vi har bland annat Tomater, smultron och sallad, och jag längtar så mycket tills vi kan få provsmaka alltihop! Det känns som att allting växer så snabbt när en är borta, det är väl denna tiden det växer som mest antar jag, det kommer någon ny blomma på tomatplantorna och smultronen varje dag! det är helt fantastiskt!
   

 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s