Färgningskurs!

För ett tag sedan inspirerade en klasskompis mig till att gå sommarkurs, jag kolla runt på vad som fanns och hittade otroligt mycket olika roliga kurser. Bland annat hittade jag en växtfärgningskurs, och det är den jag är på nu!

Det är första dagen, och den har varit otroligt roligt, vi är 16 personer och alla är väldigt härliga! Att få hänga så nära med 15 andra stick/virk/ textil- nördar säger ju egentligen allt:) jag har idag fått lära mig flera saker av dessa människor, bland annat att tvåändsstickning och dubbelstickning inte alls är samma sak (som jag trodde innan, jag trodde att dubbelstickning kunde kallas tvåändsstickning) jag har även lärt mig att det finns bakgrundsstrålning i naturen och att det inte är några konstigheter.

Vi har idag hunnit med att förbereda alltihop, och tiden har verkligen behövts! Vi har inventerat alla växter vi tog med till kursen, tvättat garn och betat garnet. I morgon är det dax för the real deal! Då är det färgningsdax!! Vi har blivit indelade i grupper om fyra och vi skall alla färga med olika växter.

Det har för övrigt vart extremt bra väder, här är otroligt fint (alla bör åka till wiks folkhögskola för att bara gå runt och njuta) och kursen är jätte rolig:)

Over and out

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s