Athena

När jag kom hem från växtfärgningkursen låg det en avi hemma, mitt garn till nästa projekt hade kommit!!! Fy vad svårt det var att köpa via nätet, jag trodde det skulle vara en lite djupare lila färg, denna känns inte helt 100% för min smak. Får se om det blir läge att kanske ge den till någon i present som gillar färgen mer än jag. Men hur som är jag såå taggad på stickning just nu!! 

Jag åkte in till stan för att köpa stickor (jag är ju relativt jätteny på stickning och har inga prylar alls) och det fick bli sådana lite dyrare (Knit pro) dels kan en byta ut stickorna på dem och ha samma vajer kvar och dels är dom såå himla fina! Just det att en kan byta ut vajern känns extra bra, jag är ju en sådan person som är otroligt bra på att samla saker, och denna metoden där en bara behöver ha en vajer i kanske två olika storlekar och har stickor att skruva på känns därför befogat. 

Därefter fick det bli en  studiestund av  mönstret, det skall bli håligheter och annat snyggt i tröjan, jag började lite smått på kvällen…  Mönstret heter Athena och är från Drops. Det blev lite fel och lite galet på vissa ställen, men jag accepterar bara det nu, precis som det är. En kan ju inte förvänta sig att en är en stjärna på stickningen redan första försöket!! 

  

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

8 thoughts on “Athena”

 1. Sant. Tänk bara på att dropsmönster ibland (tyvärr rätt ofta) innehåller fel… Så verkar något konstigt så kan det mycket väl bero på mönstret och inte dig 🙂 Brukar vara bra att kolla på deras hemsida lite då och då om de lagt till några rättelser på mönstret.
  Knit pro stickor är toppen. Gillar också idén att man inte behöver femtioelva delar…
  Önskar dig allt gott med stickningen!

  Gilla

  1. Okej! Skönt att höra det från någon innan jag stöter på något fel!:) kan det bero på att det är översatt till så många språk? Tänker att saker kan försvinna i översättningen. Tack så mycket!:)

   Gilla

 2. Nja, jag tror snarare de har för bråttom med publiceringen av mönster. Verkar inte vara någon större teststickning av mönstrena. Översättningstabbar kan det säkert vara ibland också, det är nog väääldigt lätt hänt…

  Gilla

  1. Aha ja, så kan det såklart också vara! Det är skönt att veta om att det ofta förekommer fel, jag kommer ju antagligen stöta på saker (då behöver jag som sagt inte automatiskt tänka att jag gjort fel) . Samtidigt känns det tråkigt att det är så mycket, så jag tänker att jag kanske inte väljer ett Drops mönster igen… Hur gör du? Stickar du efter Drops? Eller väljer du engelska mönster?

   Gilla

 3. Det blir inte mycket drops, vare sig mönster eller garn, men det händer. Och varje gång muttrar jag ”aldrig mer”… Sedan trillar jag dit – köpte nyligen fabel till två koftor på rea. Det har iaf varit okej förr. Onekligen blir det en del häng på Ravelry 😉 Engelska mönster blir det lätt där men det har även blivit några på norska och ett tyskt (jag kan nästan ingen tyska) med ordlistor över sticktermer på div språk kommer man långt 🙂 Där har faktiskt Drops en bra samling med norska, danska, engelska och flera andra språk.

  Gilla

  1. Okej, jag har förstått att det är många som inte tycker om Drops mönster,får se hur det går! =) haha det är lätt hänt att ramla dit=) Ja ravelry är en väldigt bra sida, men jag har varit lite nervös för att välja ett engelskt mönster, men det kanske inte är så farligt ändå, det finns ju ordlistor och så. Det kanske skall bli nästa utmaning! Oj tyskt, det måste ju vart en riktig utmaning! är dropps mönster alltså bättre på andra språk?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s