Sunne, Bingsjö, Fiolspel och Värme

Nu är jag tillbaka efter ett par härliga dagar i Värmland och Dalarna. I lördags åkte jag iväg till Sunne med svärföräldrarna och sambon, det var dax för det årliga besöket på Västanå Teater, det kan jag verkligen rekommendera till den som inte redan varit där! Det är en teatergrupp som berättar gamla folkliga sagor, de är extremt bra dansare och berättare. De har även ett gäng kända folkmusikanter som sitter upphöjt på scen och kompar hela föreställningen. I år satte de upp en föreställning om ”Lomjandsguten” som är en spelman från Gräsmark i Värmland. Det finns extremt många sägner och berättelser efter denna spelman, så hela föreställningen bygger på dessa rön från 1800-talet, det var en helt fantastisk föreställning!!


Efter 21 timmar i Sunne hörde en vän av sig som jag gick på malungs folkhögskola med av sig och ville att jag skulle komma över, jag kom över med en gång och vi satt och spelade fiol i hennes vardagsrum långt in på natten. Snacka om en trevlig kväll! =)
Sedan var det dax för Bingsjö stämman, Den ligger i Dalarna 4mil utanför Rättvik, ett himla fint ställe med massa mygg. Vi kom dit redan i måndags eftermiddag fastän stämman började i onsdags, men satan vad trevligt det var att vara där tidigt. Vi var rätt ensamma där på måndagen, det fanns såklart några där som vi gick och småpratade med, men det blev mycket tid åt promenader i närområdet i det fina vädret. Vi gick bland annat till Bingsjön som vi inte vart vid tidigare, vi såg en skylt där det stod ”Bingsjö” och kom på att vi aldrig sett en sjö där, då var vi tvungna att leta upp den!
På tisdagen exploderade det lilla Bingsjö och vi blev omringade med massa andra tält och det hördes fiolspel vart vi än gick, vi plockade upp våra fioler och spelade med våra grannar och med varann (jag och min sambo). Det blev en himla fin kväll, med öl, fiol, myggor och solnedgång& soluppgång på tunet, men jag måste ändå påpeka att det blev ingen stickning alls under hela resan trotts att jag hade stickningen med mig hela resan.
Vi stannade i Bingsjö tills igår förmiddag, det var faktiskt ganska skönt att åka hem trotts att det var extremt roligt att ägna dagarna åt fiolspel och att träffa gamla vänner! Vi bodde nämligen bredvid en familj som hade en nyfödd bäbis med kolik, jag hade migrän från och till under hela stämman och det var extremt varmt tror snittet måste vart kring 30 grader (det var jätte svårt att hitta skugga och vi hade ingen solkräm).
 

  

(Jag och Anton i våra myggnät! Vi var inte så snygga, men otroligt glada att vi hade dom!)

  

(Bilder från Bingsjön)

Som tur är hann vi precis ta ett snabbt dopp i Siljan innan vi satte oss på tåget, Det kan vara lite småkomiskt nu efterhand, tåget till Göteborg hade nämligen ingen luftkonditionering alls (det var ett riktigt gammalt tåg) men det fanns några fönster som en kunde öppna som tur är! vi öppnade alla fönster i vår vagn och satte oss i skuggan med vår stora vattenflaska vi hann köpa innan vi hoppade på tåget. Det var inte för ens klockan var 19 som vagnen började bli någorlunda bekväm, enligt termometern på väggen var vagnen 28 grader när vi hoppade av i gbg en timma senare. Vi var inte alls lite bittra eller så, men satan vad skönt det var att komma hem och ta en kall dusch!
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s