Flytt, stickning och skogslivet

Just nu befinner jag mig med My i Stockholm, det ligger – tro det eller ej i skogen. Jag har ägnat flera dagar åt att bara gå runt i naturen och njuta, ett och annat blåbär har ju såklart också slunkit in i munnen. Här är lugnt och tyst, på kvällen blir det mörkt och eftersom det inte finns några lyktstolpar så är det faktiskt rätt läskigt att gå hem på den ensamma grusstigen när mörkret trängt sig på, men fy så gott det är att lägga sig för att sova när det är helt mörkt, inget som lyser upp och stör nattsömnen. Det är verkligen jätte mysigt i huset, och vi har börjat bo in oss ordentligt sedan vi kom hit för en vecka sedan. Det  ända som är lite synd i allt detta underbart fina är att jag inte skall bo här, om några dagar lämnar jag det fantastiska huset i början av skogen i Stockholm för ett annat hus, i en annan stad. Jag skall nämligen flytta in i ett kollektiv i Umeå, dom jag skall bo med verkar vara fantastiska personer, så jag hoppas jag kommer trivas bra, men det kommer ändå bli svårt att lämna detta huset.

Och så var det de där med stickningen, ni allihopa ute i världen har säkert hunnit sticka era drömprojekt om och om igen under tiden jag har spacklat väggar eller rivit tapet… det har med andra ord blivit ganska dåligt med stickning. Men det är lugnt, som en av er läsare kommenterade på förra inlägget så måste en ladda emellanåt och landa i det nya, först då kanske stickningen blir som det var i början av sommaren. Om jag tänker efter så är det inte alls konstigt att jag lagt stickningen åt sidan lite grann, jag har ju knappt vart hemma och nu när jag är i huset i stockholm känns det mer angeläget att hjälpa Anton att göra i ordning i hans rum, vara ute och bada eller plocka blåbär.
Jag stickade faktiskt lite i går kväll, som jag skrev innan blir det helt och hållet mörkt här i skogen och vi har varken TV eller Internet, så jag fick faktiskt lite tid över att sticka! Det var riktigt härligt! och så fort det gick att få tillbaka känslan, inte för att jag stickar jätte snabbt eller så men det gick fort att gå från känslan (oj vad det här var länge sedan och oj vad stelt det känns) till (Oj vad gött det är och vad det flyter på!) och det var en fantastisk härlig känsla.
wooohooo, nu har vi fått internet, äntligen kan jag posta!
IMG_3151-0 IMG_3153-0
IMG_3148
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Flytt, stickning och skogslivet”

 1. Hej Amanda!
  Välkommen till Umeå!
  Hör gärna av dig om du behöver hjälp med nåt eller vill ta en fika.

  Hälsningar

  Växtfärgnings-Tarja

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s