GlennTown – En irländsk folkmusikfestival

Hej alla vänner! Idag är en sådan riktigt supertrött dag, ni vet när en nästan inte orkar hålla ögonen öppna när en är skolan, och det spelar ingen roll hur intressant det är, för det enda en kan tänka på är att komma hem och få ligga ner. Det är inte så ofta jag kan tagga ner såpass mitt på dagen att jag somnar (det är nog visserligen hälsosamt att kunna det) men idag var det inga som helst problem. Fy tusan vad skönt!!

Helgen blev med andra ord otroligt lyckad och jag är väldigt nöjd med att jag for ner trotts att jag får betala det i energi nu. Jag kom ner rätt sent i torsdags kväll, och Anton mötte mig vid korsvägen i Göteborg, dit jag kom med flygbussen. Den lyckan när en ser sin älskade, den känslan är härlig! Vi fick sova hos våra vänner hela helgen som också spelar irländsk musik, otroligt fint av dom och kul att bo med två festivaldeltagare till! Det var TIMSIG (traditional irish music sessions in Gothenburg, föreningen som jag var med och spelade med när jag bodde i göteborg) som anordnade festivalen, OTROLIGT bra jobbat hörrni som var med och fixade!
Nu sitter jag och lyssnar på nått helt annat än irländsk folkmusik när jag skriver detta inlägg (Supervalåret med Partiet, kolla gärna in musikvideon här), men känslan finns fortfarande kvar. En kan säga att det blev som en liten over load av irländskt, alltså en bra over load, jag drömmer till och med om musiken… Så jag behöver nog något annat ett litet tag. Hela helgen bestod av konserter, sessions (alltså att folk går till ett anvisat ställe och plockar upp sina instrument och spelar tillsammans, en behöver inte känna någon, vara bra på att spela eller något. Alla är välkomna och det handlar om att umgås tillsammans kring det gemensamma intresset, alltså musiken och utövandet), att träffa folk jag tycker om, bara ha det gött.
Nu idag då… ja jag känner på mig att det här kommer bli en lite stressig vecka, vi har nämligen vår första inlämning nu på torsdag och jag kan säga så mycket att jag har en hel del kvar att göra! Men jag är himla taggad på vår nästa del, nämligen vävning… Det kommer bli himla roligt!! Jag har en del tankar på vad jag vill göra, får se om det ens är rimligt, vi har tre veckor på oss att göra vad vi vill, meen vi har samtidigt två projekt som vi skall göra. Skall väl försöka göra uppgifterna vi blivit tilldelade oss snabbt så att jag sedan kan börja göra det jag egentligen vill göra.
Ha det härligt där ute!
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s