En vanlig skoldag

…lite så känner jag kring att spänna upp en varp i en vävstol. det tar lång tid, eller det kanske bara är nu i början när allt är nytt. MEN att det är många moment och att det är lite krångel med alla 80 trådar som är 2 meter långa kommer ju aldrig att försvinna. Det kommer snarare bli längre och fler ju större och ju mer avancerade saker en vill göra. Äh det är kanske inte så farligt ändå, jag känner dock att jag bara vill komma igång med det göttiga- att väva!!

hela förmiddagen ägnade vi åt att försöka spänna upp våra vävstolar, vi hjälpte varann medan vår lärare inte fick en ledig stund, det är ju himla svårt när en aldrig gjort det förut! Men spända är vi att få sätta igång! =)
På eftermiddagen fick jag en snabb genomgång av en klasskompis i hur en maskinbroderar, det var inte så komplicerat som jag trodde att det skulle vara. Det viktiga var att låta pressarfoten vara nere så att den inte matar fram tyget, på det viset var det enklare att själv välja hur mönstret skulle bli. Jag har en favorit konstnär AnnLis Krüger som jobbar med maskinbroderi, och har länge funderat över hur hon får till sina fantastiska verk, och jag tror att jag är något på spåren i att komma på hur hon har gjort. Själv använde jag mig utav ett glest tyg (säger en ens så??) och trestegssicksack, där någon stans tyckte jag ändå att jag fick till något sånär lik yta som jag tycker att hon har i sina tavlor! FANTASTISKT! jag tyckte det var såå himla roligt! Sedan var ju inte min lilla lapp i närheten så fin som hennes tavlor är… Det var ändå roligt att på något sätt se maskinen som ens skissverktyg och sedan när en gjort ramarna använde jag maskinen som en brukar använda en tuschpenna, och färglade innanför ramarna. jag har på senare tid fått en kärlek för glitter, och det var fanatiskt att kunna använda en guldig eller orange metallic tråd till detta. Det ger en helt annan lyster än om en målar med glittrig färg.
Efteråt satte jag mig med de andra i det skönaste klassrummet på hela skolan, där finns stora bord så att en får plats med alla sina arbeten och där finns även sköna kontorsstolar. Eftersom vi har en inlämning på torsdag kände vi alla oss lite stressade att få ihop våra kollage med presentationer på alla moment vi gått igenom. Det är skönt att ha varandra och inte sitta med detta ensam, det är roligare att stressa tillsammans än ensam.
Ha det fantastiskt!
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

4 thoughts on “En vanlig skoldag”

 1. Att sätta upp en väv kommer att gå snabbare med tiden eftersom du då vet hur du ska göra. Sedan tar det givetvis olika lång tid beroende på material, trådantal, varplängd och vilken solvning du ska göra. Och trot eller ej men med tiden brukar även förarbetet få sin tjusning ☺

  Gilla

  1. åååh vad skönt att höra! =) haha jo, jag kan tänka mig att det blir mycket bättre med tiden. Men just nu känns det som att en aldrig blir klar, när vi är klara med ett moment är det bara dax för nästa…

   Gilla

   1. ja det har vi verkligen=) idag känns det ändå lite lugnare, vi var nog lite väl stressade igår, därav frustrationen. jag har en känsla att det här kommer bli mycket bra! =)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s