Nystmaskin!

Jag har tidigare funderat lite kring hur en använder en sådan nystmaskin… Jag har nog krånglat till det lite för mig själv, för det var inte komplicerat alls.

 

Det fick jag göra igår, och det var verkligen inte alls så svårt en kan tro!! Det en behöver till att nysta ett nystan är en garnvinda och en nystmaskin och självklart en härva en vill skall bli till ett nystan. Det första en gör är att spänna fast garn härvan i garnvindan och se till att alla sådana ”säkerhets-trådar” är borta så att tråden kan fara fritt.

 

IMG_3322

 

Sedan finns det en skåra i nystmaskinen som en kan sätta fast snöret på, sedan är det bara till att börja veva så sköter garnvindan och nystmaskinen det hela.

 

IMG_3324

 

Oh så smidigt det var och vilka fina nystan det blev! Det är ju kanske inte lika harmoniskt att använda sig av den här varianten som det kan vara att nysta för hand. Men en kan inte säga annat än att det var himla smidigt!!
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s