uppdatering på vävningsfronten

Okej mycket har hänt sedan mitt sista inlägg… Jag fick upp mattvarpen och jag har även hunnit väva klart, satt upp en ny varp i ullgarn och fästa massa trådar. Och nu är ännu en vävning i full gång! 

  

Det var spännande att se att det gick så otroligt mycket snabbare den andra gången, det kan jag ge er som är ännu nyare än mig på det där med vävning… Nu andra gången så var det till och med roligt, jag fick se om jag kom ihåg alla steg och fick liksom göra det helt själv på nått vis. Nu hoppas jag på att vävning i ull kommer bli lika fantastiskt som jag tänkt mig. Det var kul att väva i mattvarp också, men jag tänker mig att det kommer bli mer fantastiskt att väva i ull eftersom jag tycker om ull så himla mycket.
Uppgiften vi fått för denna ullvarp är att testa på olika färger, titta på hur färgerna fungerar tillsammans och vad som händer om en blandar olika färger. Det skall bli himla spännande tycker jag! Till varpen har jag valt ett jätte fint garn som är rätt ljust rött, tänker mig att jag ville ha en så klar färg som möjligt, men den skulle ändå passa bra till den färgskalan jag valde till inslagen som går mer i murriga höstnyanser. Jag tänkte lite som att varpen skall bli som en accentfärg (kallar en det så??) men att den sticker ut från de andra färgerna. Jag har inte testat grejen med att fota de olika garnerna i svart/vitt för att se om en kan se skillnad på färgerna. Det skall jag nog göra innan jag sätter igång!
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

One thought on “uppdatering på vävningsfronten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s