Mönster till TurbanPannband

Hallå!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur jag gjorde mitt pannband eftersom det har funnits intresse av att göra ett eget från olika håll. Jag har egentligen inte gått efter ett mönster, utan från huvudet och som tur var kommer jag ihåg hur jag gjorde=)

 

Jag använde garnet ”Anders” från drops, en kan lika väl använda ett annat garn, men jag tror att det kan vara skönt att använda ett ganska kraftigt garn, då blir resultatet mysigt tycker jag, men det beror ju självklart på hur en vill att det skall bli. Garnet Anders är en 56% ull och 35% alpacka blandning och på 100g går det 96m. 10x10cm ger 10maskor. För att göra det lite fiffigare så stickade jag även med en guldtråd i arbetet.

 

storleken på stickorna var 10.

 

Börja med att lägga upp 10 maskor på stickorna, sedan stickade jag räta maskor, alltså slätstickning en rätt lång bit. Här kommer en bild serie för att förtydliga hur jag använde den långa stickningen, jag använde en bit garn, men jag hoppas en ser tydligt ändå.

 

Bild 2015-10-28 kl. 19.53
Bild 2015-10-28 kl. 19.53 #2
Bild 2015-10-28 kl. 19.54 #2
Bild 2015-10-28 kl. 19.54

 

Under hela tiden jag stickade på den långa biten mätte jag på samma sätt som på bilderna för att få pannbandet så hårt/löst som jag ville ha det. När en kommit fram till den längden en vill ha så sydde jag ihop ändarna. Därefter snodde jag ihop pannbandet så som jag ville ha det, sömmen längst ner i nacken och knuten mitt på huvudet. Sedan är det bara till att sy ihop de två ”sidorna” om pannbandet så att det håller formen.

 

Bild 2015-10-28 kl. 20.04
Det enklaste sättet att sy ihop det på tycker jag är att hålla pannbandet med framsidan mot mig, och sy under maskorna på det sättet jag visar på bilden, jag hoppas det är förståeligt, för det är himla svårt att beskriva i text.

 

Bild 2015-10-28 kl. 20.05
Jag Började bakifrån och gick fram på båda sidorna, då är det enklare att bestämma sig för hur långt en vill sy och hur långt det skall vara öppet mot knuten.

Om någonting är oklart, eller att jag har beskrivit på ett galet vis får ni gärna kommentera och fråga så skall jag försöka göra det klarare!
 
 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

4 thoughts on “Mönster till TurbanPannband”

 1. På stickor 10 kan jag tänka mig att det är ett perfekt projekt för den som har brottom av en eller annan anledning. Kall om öronen eller julklappspanik eller så… Förklaringen till hur du gjorde är föredömligt pedagogisk 😊

  Gilla

  1. Haha ja det är verkligen ett projekt för den som vill bli klar snabbt! Jag var lite i det läget när jag gjorde den, det börjar ju bli riktigt kallt att cykla när solen gått ner (vilket är rätt tidigt här uppe!). Åh nämen tack så mycket och vad bra! Det är så svårt tycker jag att finna rätt ord att beskriva, men då har jag kanske lyckats😊

   Gilla

   1. Bilder till är alltid bra när man vill beskriva något. Vissa har lättare att ta till sig skrivna ”instruktioner” medans andra tycker bilder är bättre 😊 Ja du, snacka om att du går mot mörkare tider. Fast det tar de igen med råge när det är sommar…

    Gilla

   2. haha ja, och jag som tycker det är så jobbigt när det är mörkt hela dagarna, men det kommer ju förhoppningsvis snö här uppe, det lyser ju upp litegrann i alla fall! =)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s