Sökande efter marmorerings teknik

Haha, jag kunde visst inte hålla mig härifrån! 

Dagen har jag ägnat åt att försöka marmorera papper, det står överallt på nätet att det är bara till att ta vilken färg som helst och det skall vara super enkelt… Vad gör jag då för fel??! 

Jag började med att blanda vatten och en typ av tapetklister som inte alls fick någon bra konsistens (det vill jag ha så att färgerna på vattenytan blir lite lättare att kontrollera) men jag provade ha i färg ändå och köra på. Då visade det sig att jag hade fel typ av papper där ingen färg fastnade alls😆 

Till nästa försök blandade jag till riktigt tapetklister och jag fick till en go konsistens som jag var nöjd med. Men då märkte jag (kunde ana från det tidigare försöket med) att färgen jag använde inte flöt ut på önskat vis… Det var en textilfärg jag använt.  

Visst färgen lägger sig på ytan och så, men den blir liksom som små ”grenar” längs kanterna…

    
Sedan tänkte jag att ”det måste vara en annan färg jag behöver”så efter ett snack med ett pessimistiskt butiksbiträde på panduro så köpte jag oljefärg på Claes olsson. Hon sa att en behöver ha speciell färg, och den hade dom inte, men att den var oljig så den la sig på ytan. Med lite hopp kom jag tillbaka till skolan och testade mina nya färger… De la sig som oljeringar på ytan… Fasen, hon hade rätt..!

Hopp, nu var jag trött och less, så jag gick hem. Men när jag kom hem fick jag en idé, jag hade ju sett på Pinterest att en kan göra marmorering med hjälp av raklödder, så jag blandade återigen till färgerna och testade. Denna gången fungerade det!! Jag är så glad nu!!👏😊 

  
Är det någon av er som läser som råkar besitta knepet med marmorering som jag uppenbarligen har missat? Jag skulle bli en glad tjej om jag fick reda på hur en gör!:) 

 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Sökande efter marmorerings teknik”

    1. Ah vad synd! När jag kom till klassrummet nyss såg jag att det var någon vänlig själ som lagt ett kompendium (om marmorering), en balja och massa färg på min plats…! Åh så glad jag blev! Tror det blir mer testande i morgon då, eftersom jag inte har med mig papper att marmorera på idag, det var synd att jag inte tog med det! Så i morgon kommer nog en uppdatering i ämnet!:)

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s