Marmorering av papper, jag lyckades!

Det känns som att det här med marmorering av papper mest bara har strulat för mig, det kan nog vara rätt enkelt, men då måste en ju förstås veta hur en skall göra, allt från vad en kan ha i vattenbadet till färgval till papperskvalitet. 

Jag fick det att funka någorlunda idag! Wooohoo! Hade inte så mycket terpentin som jag skulle ha behövt, men det funkade ju ganska bra ändå, så jag är nöjd!

Knepet var att ha ett vattenbad med tapetklister i, kan inte säga mängder och så, men spä ut tapetklistret tills det har konsistens som en fruktsoppa (det stod faktiskt så i kompendiumet som på ett mystiskt vis hamnat på min bänk). Jag använde mig utav oljefärg som späddes ut med terpentin, till en lagom rinnig blandning. Och till sist, använd ett papper som kan suga åt sig vätska, vanligt kopieringspapper kan funka, eller annat matt papper. 

Här kommer ett smakprov på mina försök idag!

   
    
 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s