Det har blivit

mindre uppdaterande här än jag trodde det skulle bli, jag är nämligen i Stockholm nu och har hälsat på på massa olika spännande ställen. Först var jag på Nyckelviksskolan på Lidingö för att kolla in deras olika program. Vilken skola! Den låg otroligt fint, det var massa gamla trähus och alla var otroligtfina, jag skall söka till nästa höst, så får jsg se vart det bär hän. 

Sedan åkte jag till Konstfack för att hälsa på Bella, en klasskamrat från förra året, som nu går på Konstfack. Fyy vad roligt det var och vilken inspirerande miljö! 

Sista stoppet var KMH, Musikhögskolan i Stockholm, för att se hur min käre pojkvän har det om dagarna😊 jag tog förstås inga bilder på något av ställena, jag har en tendens att glömma sådant…

I morgon bär det av till Uppsala för att gå en stickkurs i mönsterstickning på ”yllotyll” åh vad jag längtar, det skall bli helt magiskt! Är det någon av er som läser som gör egna egna mönster (alltså mönsterstickning) och hur gör ni i såfall? Det hade vart såå roligt att designa något roligt mönster till ett par vantar eller liknande! 

När jag var ute och gick förra veckan slank jag in på Västerbottens museum, och där fick jag se den här! (Det är ett citat från en av mina favorit teatergrupper ”klungan” när en karaktär pratar om hur personer var förr)

  

Forma handen till en liten pil -här är ett smakprov från en av karaktärerna i teatergruppen. 
Kram från Stockholm! 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

6 thoughts on “Det har blivit”

  1. Leta fram ett vantmönster som passar dig. Tag ett rutat papper och rita ut så många maskor det är på bredden resp höjden och rita in minskningarna i toppen. Nu har du en grund att bygga vidare på med ditt mönster. Tänk bara på att inte göra med för långa flotteringar. När du är nöjd och tror att du har en vinnare är det bara att provsticka. Blir det inte bra får du fundera vad som behöver ändras och sedan göra ett nytt test. Har du tur blir det bingo vid första försöket 😊

    Gilla

    1. Åh det låter enklare än jag förväntade mig! Tack så mycket för att du vill dela med dig av dina knep!!😊 vad är flotteringar? Nu efter kursen skall jag försöka mig på att testa detta!!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s