Blir så less på politiken

Hittills har jag kunnat hålla mig rätt bra ifrån att skriva om politik, men nu kommer jag korsa den linjen litegrann. Det har vart skönt att ha en liten lugn oas där jag enbart har kunnat skriva om hantverk och slippa tänka på allt vidrigt som händer i världen för en liten stund.

Jag är ganska politiskt intresserad, så det har samtidigt varit ganska svårt att hålla mig ifrån att skriva om det. Jag tror dock att min frustration jag har känt ibland när jag har skrivit har lyst igenom i texter om hantverk, även om det som sagt bara är politiken jag är frustrerad på.

Anledningen till att jag väljer att korsa linjen idag är att jag i morse kollade på aktuellt (det är en liten rutin jag har när jag hinner…) och det handlar bara om flyktingar, dom säger att det är kaos men jag har inte märkt någon som helst skillnad i min vardag, och bägaren rinner över när folk pratar om flyktingar som problem, som pengaätande monster. Visst jag skall inte vara naiv och säga att allt är lugnt och att det inte kostar pengar, men det är för en kort framtid, jag tror på de här människorna, de kan vara till god hjälp, vi behöver dom i välfärden, vi behöver dom i andra professioner, de skall vara välkomna! Ingen pratar längre om dessa stackars människor som just människor, och alla pratar om hur hemskt det är för oss, när det är dom här stackars människorna som flytt…

 

Jag har tänkt en del på vad jag kan göra för att lära känna flyktingar och hjälpa dom in i samhället, men jag har faktiskt inte tagit tag i något av mina förslag. Gör du något? vet du någon bra organisation eller liknande som gör något? jag tänker att det ultimata hade ju varit att bjuda in flyktingar och svenskar till ett stickkaffe och köra det varje vecka. Finns det eller går det att starta??!

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Blir så less på politiken”

  1. Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid. Att se alla människors värde är viktigt och att minnas att alla kan vi göra något är också viktigt. En främling är bara en människa som man inte lärt känna ännu…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s