Inlägg 100!!

Jäklar! jag har redan hunnit till mitt 100 inlägg här på Garnmumriken!! Det känns galet och väldigt roligt! Dagen till ära ägnar jag år experiment med stickning och julmust! Jag vill passa på att tacka er alla mina fantastiska följare (eller vad skall jag kalla er, jag är trotts allt rätt ny på det här. Följare eller läsare?) För att ni finns och för att ni ger så mycket bra tankar, förslag och hjälper mig med saker jag inte listat ut (i stickningsväg) än!

Det jag har experimenterat med idag är att steek(ning), alltså att sticka en cirkulär form för att sedan klippa upp kanten så att en får ett plant arbete. Jag har som (säkert) många andra tänkt att ”det skall jag aldrig göra, för det är för läskigt” eller liknande, men efter jag hörde Stickpoddens senaste avsnitt så kände jag mig tvungen att testa! Och jag har dessutom en kofta på gång, och det hade ju vart såå skönt att slippa de aviga varven. Tror nästan att det är de aviga varven som fått mig att inte starta på koftan, men jag ser ett ljus i mörkret nu.
Till dessa experiment så tog jag det minst värdefulla garn jag äger och gjorde två cylindrar, letade upp en webbsida där det förklaras hur en gör, sedan testade jag mig fram, det blev ett gäng experiment innan jag fick till det, men nu är jag i hamn! Tror jag i alla fall =) skall göra några mer cylindrar så jag verkligen är säker på att jag kan innan jag börjar med koftan =)
Den sidan jag använde hittar du HÄR!
Och nu, bilder på experimenten=)
Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Inlägg 100!!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s