Annlis Krüger

För ett tag sedan lovade jag att skriva ett inlägg om annlis Krüger, men jag har som vanligt vart lite tankspridd och glömt av det…. tills nu. Jag har egentligen inte så mycket ”hård” fakta att komma med, utan det jag kommer berätta är vad jag hittar på hennes hemsida (Annlis hemsida) och egna erfarenheter.

När jag var yngre och bodde i Halmstad med mina föräldrar (och bröder) brukade jag och min mor alltid åka på den lokala konstrundan (Hallands konstrunda) vi båda har alltid tyckt att det där med konst är himla roligt, vi må ha olika favoritkonstnärer och olika tankar om vad vi tycker om, men det har alltid vart roligt. 

Vissa konstnärer besökte vi varje år, och andra fick vi syn på i katalogen och tog en spontantur till. Ett år, året jag fyllde 20 fick jag syn på en textilkonstnär i katalogen, jag hade aldrig sett textil konst tidigare (vi hade mest åkt till målare eller kanske smyckekonstnärer eller keramiker) och var himla taggad. Min mor sa att ”skall vi verkligen åka ända ut dit” när hon såg adressen, för det var en bit utanför Halmstad, men jag stod på mig och vi åkte dit. 

Det var det häftigaste jag någonsin sett, tavlor som enbart var gjorda av tråd, och dessa konstverk var gjorda på en vanlig symaskin! Jag tyckte det var urläckert! 

Det året fick jag en kopia på en tavla som Annlis hade gjort, gissa om jag blev glad? Den tavlan har fått följa med mig till alla mina olika boenden genom åren. 

  

(Bilden har jag tagit från Google)

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s