Konstnären yellena James

Hej!

Det finns en konstnär jag gillar väldigt mycket, hennes namn är Yellena James, en kul grej är att jag har sparat många av hennes verk på pinterest, utan att från början förstå att det var en och samma konstnär… Det var faktiskt rätt nyligen som jag insåg att jag har pinat nästan alla hennes verk.

  
  

(Bilderna hittade jag på Google, så det är ju helt klart en varierad kvalitet)

Det jag skriver om Yellena James, kan en hitta på hennes hemsida (yellena.com) som är en himla rolig sida att titta igenom.

Hon växte upp i Sarajevo, men flyttade så fort hon fyllt 18 till USA, där gick hon en konstnärlig utbildning (UFC) som jag inte riktigt vet vad det är för en. Sedan till sist så flyttade hon till Portland.
Jag tycker hennes konst är fantastisk på många sätt, det finns så mycket att titta på, och en hittar alltid nya dimensioner eller nya saker i hennes verk som en inte sett förut. Jag tycker att alla verk jag ser av henne är helt fantastiska! Det skulle vara en ”dream come true” att få möjlighet att gå på en av hennes utställningar. Får se om jag kan ha koll på om hon kommer till Sverige någon gång!

En annan rolig sak med yellena är att man kan se att hon är en väldigt nytänkande konstnär, det finns en flik på hennes hemsida som heter ”projects” eller något liknande, där en kan se hur hon har designat allt från tapeter till snowboards eller etiketter till parfymer.

På hemsidan kan en köpa olika typer av posters eller annat, jo, det finns mobilskydd osv jag är säker på att jag kommer köpa mig något av henne, frågan är egentligen bara vad.

Jag har några favoritkonstnärer, dom gillar jag otroligt mycket, och det känns liksom värt att köpa ett verk, för att sedan få själen att må bra varje dag när en ser det! Det finns ju oftast möjlighet att köpa ”kopior” som konstnären har tillverkat själv, som inte är lika dyrt som originalen.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Konstnären yellena James”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s