Glad påsk!

Idag är det långfredag, och vi planerar att ha en ”sorgmiddag” här hemma i kollektivet i kväll. Det är en kväll som skall handla om sorg, vi skall äta sorglig mat, dricka sorglig dryck, lyssna på sorglig musik och så vidare! jag är himla taggad på detta! Det låter kanske konstigt att vara taggad på det, men, jag tror det kommer bli himla trevligt!

Jag har inte hunnit fortsätta så mycket med mina tavlor egentligen, det tar lång tid att maskinbroders på det viset som jag gör, och det tar även väldigt mycket tråd, så jag får ju springa till tråd-butiken var och varannan dag känns det som. Dessutom har jag hittat en sak som inte är helt fantastisk med att bada allt i tapetklister… nämligen att allt blir så hårt och tjockt att det är svårt att sy i det sen, jag tror jag har tagit sönder tre nålar sedan jag började sy i de klistrade bitarna. – Får helt enkelt skaffa mig en fingerborg och börja sy för hand!

Jag har även hunnit fastna lite grann, jag skissade väldigt lite denna gången på en bakgrund till det tänkta tredje verket, men jag hade en grovplanering. Så jag tänkte att ”jag kör”. När jag satte mig vid symaskinen så såg jag att jag i princip bara hade vinröd tråd kvar i den mängden som jag behövde… jag visste på något sätt redan då att det inte skulle bli helt fantastiskt, men jag var så taggad på att komma igång, så jag körde. Nu i efterhand kan jag nog känna att det hade vart bra om jag såg över både mönstermallen och färgvalet en gång till innan jag körde igång. Ja, för nu sitter jag här och funderar hur tusan jag skall få ihop det…

Såhär ser den tänkta bakgrunden ut nu. (Jag använde mig också utan två olika gula nyanser, det kändes för mörkt med bara rött)

   
 
Glad påsk!!

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s