Koftan gör framsteg!

Jag har nu ägnat några dagar åt att komma framåt med min stickade tröja, jag tänkte att ”koncentrerar jag mig bara på koftan och struntar i allt det andra så kommer det gå snabbt!” Och oj vad det inte stämde, visserligen hade det väl antagligen tagit ännu längre tid om jag skulle gjort massa andra saker också, men snabbt gick det inte.

Jag har gjort om knäppkanten till koftan ca 10 gånger och till sist kände jag väl bara att jag ville bli klar med den och bli nöjd. Men det var samtidigt bra att fått testa lite, jag hade ju gjort dom på så många olika vis att jag till slut visste vad som blev fint och inte…

Idag repade jag upp de båda knäppkanterna för sista gången och stickade målmedvetet klart dom – och blev faktiskt nöjd! Sedan tog jag fram min symaskin och sydde med trestegssicksack flera gånger för att vara helt och hållet säker på att kanten skulle hålla när jag klippte. Jag har visserligen provat en annan metod som innebär att en virkar kanten istället, det blir då snyggare och prydligare. Men eftersom jag var rädd att garnet inte skulle räcka ( jag hade inget annat garn med samma tjocklek) så satsade jag på att sy med maskin istället.

Så nu är koftan äntligen en kofta, och jag känner mig nöjd med kanterna och att jag vågade! Det som kvarstår nu är att göra om ena ärmen så att jag kan känna mig nöjd med hela koftan! Och kanske skaffa mig ett band att sy på där min klippta kant ligger, så den blir snygg till och med på insidan! Frågan är hur en syr på det bandet? gäller maskin där också eller är det bäst att sy för hand? det är en sak jag kommer få googla lite på känner jag.


Ha det gött!

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Koftan gör framsteg!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s