Min stickdebut

När jag vaknade i morse, så satte jag mig upp och det första jag såg var min inte alls så stora garnsamling. Så började tankarna försvinna iväg som om jag fortfarande sov. Jag tänkte på att det bara var knappt ett år sedan jag började sticka (jag är inte stolt över det som kommer nu i efterhand, men lite kul är det) jag var till och med lite arg på stickare emellanåt, för varför fanns det så mycket fina och bra beskrivningar till stickade prylar och kläder, men knappt något alls till virkade?! Det kunde göra mig ganska arg och irriterad ibland.

Samtidigt vet jag inte riktigt varför jag tog så hårt på det, jag gillar ju inte ens att följa mönster, under hela tiden jag har handarbetat har jag ändå tyckt att det vart som roligast när jag kommit på egna mönster. Känslor är inte så himla logiska alltså.

Om det är någon som inte lyssnat på stickponden, men är intresserad av stickning, så tycker jag att det är det bästa tipset jag kan ge. Tyvärr poddar dom inte så mycket, båda har fått barn och grejer. Men satan vad bra det var medan det varade!

Det jag tänkte på med stickponden var att tjejerna snackar ju mest om stickning, men i ett avsnitt berättar Elin att hon tidigare var en virknörd. Det var ett gäng år sedan, när hon bodde i Oslo. Hon hade hittat ett gäng att handarbeta med där, och plötsligt säger en av kvinnorna ”Du kommer snart börja sticka, och när du väl börjat, så kommer du aldrig mer gå tillbaka till virkningen”. Ganska tufft och rakt sagt, men det gick ett par månader och Elin började bli intresserad av att testa stickning, så hon prövade och tittade aldrig tillbaka igen. (hon tog alltså aldrig upp en virknål igen).

Jag lyssnade på avsnittet och tänkte att ja, ja det är Elin det, jag vågar inte prova att sticka, det kommer nog gå dåligt, och det är nog mycket svårare än att virka. Men bara någon månad senare provade jag att sticka, jag blev så sugen att jag inte kunde motstå. Sedan dess har jag aldrig tagit upp en virknål, i syfte att virka.

Det gick bra att sticka, det var inte så svårt som jag inbillat mig.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Min stickdebut”

  1. Jag tycker att virkning och stickning kompletterar varandra. Jag var iofs stickare innan jag började virka vilket kanske har betydelse. Eller så är det bara olika i största allmänhet 😊

    Gilla

    1. Jo visst, det är ju olika saker som har olika kvaliteter! Men jag har inte känt behovet av virkning när jag kan sticka… Haha ja, din teori med att sticka först kanske har betydelse!😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s