Slösurfande och fantastisk upptäckt

Jag slösurfade runt litegrann nyss och råkade ramla över en helt fantastisk sida, jag gick först in på den för att vad för kul saker en kan göra av sådana gamla virkade dukar (som man kan hitta vart som helst på secondhand som är superbilliga, trots att det ligger massa jobb bakom) och de var fantastiskt vad man kunde göra mycket av dom, allt från överdrag till möbler, tavlor eller lampskärmar.

(Här är en lampa som är gjord av virkade dukar. Kan nog bli himla snyggt tror jag! Och blir sugen på att testa med en gång!)
Sedan av en händelse råkade jag klicka fel… Och hittade något som var ännu mer fantastiskt!! Nämligen vad en kan göra av sina krukor som råkat gå sönder! Alla bilder har jag tagit från ”land .se”

Jag är kanske lite sen på bollen, vad vet jag… Men jag har inte vart inne där tidigare, det fanns ju helt fantastiska saker! En hel del av hemsidan som var ”smart pyssel” med saker en faktiskt kan tänka sig att göra😍 Annars tycker jag att pysselsidor kan vara lite ”löjliga” eller sådär ”puttinuttiga” fast det kanske är fel ord, men i alla fall prylar jag inte har något intresse i att göra. Jag tycker om att göra saker som faktiskt har ett fysiskt användningsområde.

Det är då såklart lite motsägelsefullt att jag tycker om att göra tavlor, men de har också en typ av funktion, de säger en någonting, och en kan få personer att förstå ens inre och tala med en via konsten. Så det får ändå en typ av användningsområde, även om den inte är så fysisk.

Jag gillar verkligen idén om att ta en pryl och göra om den lite så att den får ett nytt användningsområde, det är som ett modernt miljötänk som jag tycker att samhället verkligen borde bli bättre på. Vi var faktiskt bra på det i Sverige, i början av industrialismen tog dom tillvara på allt waste i stan och körde ut det till landet och tvärt om. De hade ett utbyte som inte alls finns idag. Undrar om det någonsin kommer bli så igen.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

3 thoughts on “Slösurfande och fantastisk upptäckt”

 1. Vilken häftiga grejer! Tycker också om det tänket som fanns förr. Tyvärr är det väl nästan helt borta men undrar om det inte kommer tillbaka mer och mer, fast i lite andra former kanske…som det här med att ta vara på de virkade dukarna. Helgerån är min första tanke…men sen tycker jag att det är ju bättre att de får användas än att ligga undangömda på en loppis. Som du säger så ligger det mycket arbete bakom varje handarbetad sak.
  Jag tycker det är jättespännande med att hitta nya områden för saker, en väldigt bra sak!
  Kramen till dig!

  Gilla

  1. Ja visst är det! Nja, den typen av återbruk som fanns förr kommer nog inte tillbaka som du säger, men det finns redan nu olika typer av företag och vissa designers som jobbar med spill från andra fabriker, vilket är otroligt grymt! Jag tycker att vi borde ta tillvara mer på textilier, som vi gjorde förr, till exempel i Borås (det var den största fabriken i EU om jag inte minns fel, som gjorde nytt tyg av gammalt) men det har lagt ner sedan länge. Nu är vi istället sämst i EU på att ta tillvara på textilier ( eftersom att vi inte gör det alls, vad jag vet). Textilier är ju trotts allt en av de allra största miljöbovarna!

   Haha helgerån! Jag förstår att du tycker eller tänkte det! Men allt utvecklas och saker som var kul förr är inte alltid kul nu. Jag tycker det är kul när en kan använda de gamla fina dukarna, och andra gamla saker på nya uppfinningsrika sätt😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s