Bloggen har fått nytt utseende!

För några dagar sedan gick jag in på min blogg för att se hur den ser ut estetiskt, och blev nästintill förskräckt! Den var ju helt otroligt ful rent ut sagt…Så idag har jag ägnat lite tid idag åt att i alla fall försöka få till den litegrann, men tusan vad svårt det är! Jag har inte designat en webbsida tidigare, så hur gör en egentligen? Jag försökte börja med att googla runt lite för att titta in hur andra gjort.

Jag ville ogärna sno saker från andra, första tanken var att ta en tapet från nätet, och det testade jag med fast det kändes verkligen fel att ta någonting som någon annan skapat. Så det mest naturliga var att dra in olika bilder på saker jag gjort tidigare i photoshop och anpassa dessa till blogg formatet. När jag bläddrade runt efter bilder fick jag syn på en bild tagen av min vän Anna när hon spelar fiol i motljus, och tänkte med en gång ”den här bilden måste bara vara med”. Själv tycker jag att den passar bra eftersom fiolspel och folkmusik är en stor del av mitt liv, men jag kan förstå att den kanske känns malplacerad för andra personer som inte känner mig eftersom jag sällan skriver om fiolspel och om folkkulturen. Sedan valde jag att ha med de här katt-ankorna eftersom de har fått en speciell plats i mitt hjärta. Omvandlingen är nog inte helt klar än, men det är en början att gå vidare med och som jag faktiskt känner att jag kan stå för 😉

Bakgrunden är i grunden ett mönster jag gjorde i höstas med ”pasta” tekniken som jag brukar kalla den. Den gick ut på att en gör en pasta av mjöl och vatten, häller i pastan i en tub och klämmer ut pastan på ett tyg så att den bildar ett mönster. När pastan torkat kan en måla på tyget utan att den kommer färg på de ställen där en målat färg. jag fotade mönstret och la in det i photoshop, efter det har jag fixat och trixat lite med det, så att det blev en mönsterrapport.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s