Almedalstal och finputsning

Jag sitter nu uppe själv och lyssnar på Annie Lööfs sommartal från Almedalen medan alla andra i lägenheten sover. Det är inte tidigt på morgonen längre, men jag har vart uppe sedan 5:30, det är väl förbannelsen med att jobba olika skift med sin sambo. Jag är fortfarande fast i det politiska träsket, det räcker inte med att lyssna på de partiledarna som jag faktiskt tycker är vettiga, nej, jag måste även lyssna på vad de andra ledarna säger för att min politiska hunger och politiska nyfikenhet skall stilla sig. Jovisst blir jag sur, arg och hopplöst politiskt deprimerad, men jag kan ändå inte låta bli. Det som är läskigt i sammanhanget är att politiker kan sälja vad tusan som helst, allt dom säger låter bra för att dom är så retoriskt tränade. Jo förresten, alla är kanske inte så bra på retorik, Stefan Löven är väl ett undantag i skaran, jag blir ofta nervös när jag hör honom tala för att det känns som att han kommer göra bort sig.

De två senaste dagarna har jag jobbat intensivt med ett av motiven till en tavla, nr3… Till en början tänkte jag att ”det här kommer gå snabbt, det är inte så mycket jag behöver fila på” men tusan vad fel jag hade! Har det inte vart det ena så har det vart det andra jag behövt pilla med, visst har det vart tillfredsställande i perioder och se hur helheten successivt blir bättre och snyggare. Men mestadels har det faktiskt vart lite smått frustrerande, jag menar när en suttit och pillat med små saker i några timmar för att upptäcka att det inte funkar med vinklarna för att det blir fel i perspektivet eller liknande. Det kommer bli så fruktansvärt härligt att bli klar, att känna mig nöjd med en hel tavla så som jag faktiskt kände mig nöjd med min första. just nu känner jag mig nöjd med bakgrunderna, färgval och med tankarna kring trycket. Tänk vad härligt att få känna sig nöjd med rubbet!

verk4 lite omgjort

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s