Broderi och internet

Ibland kan jag skratta åt mig själv, att jag är så efter med vissa saker… eller ja, det finns vissa saker jag inte kommer att tänka på helt enkelt. Denna gången handlar det om broderier och internet. Det har helt enkelt inte kommit upp i mina tankar att jag kan googla på ”maskinbroderi” eller liknande för att få inspiration eller hjälp med saker jag upplevt svåra. Jag kom dock på det för någon dag sedan, och hela min broderivärld öppnades, jag har hittat så mycket intressanta och roliga saker sedan dess, bloggar, konstnärer, utställningar och broderiklubbar i stockholm- dit jag skall flytta efter sommaren.

Första kvällen när jag precis hade googlat första gången satt jag helt uppslukad i soffan efter jobbet och klockan var sent… men jag kunde inte sluta titta, det var en man som broderade och visade hur man ”måste” göra för att få ett bra resultat. Jag tänkte flera gånger att ”så där gör inte jag, och det går bra ändå…” men en sak fastnade jag för, han hade en sådan där speciell broderipressarfot. Han sa att man bara var tvungen att ha en sådan, men jag har klarat mig länge utan… jag tänkte ändå att det skulle vara skönt att ha en sådan för det såg ut att kunna underlätta broderungen en hel del, så nästa dag tik jag till affären och skaffade mig en.

Det har vart lite fram och tillbaka med trådspänningen med den nya pressarfoten, den är lite känsligare än den andra jag hade tidigare. Överlag är jag extremt nöjd med mitt inköp, det har gjort broderiet enklare, men framför allt är det enklare att se vad jag håller på med när jag har den öppna och smala pressarfoten.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s