Broscher!

En dag när jag var ute och gick fick jag en snilleblixt! Jag fick plötsligt ett sug efter att göra broscher! Tänk, ett projekt som är lite mindre än tavlorna, andra ”krav” på föremålet och en får se ett snabbare resultat vilket kan vara skönt ibland. Det kan ta upp till en månad att bara göra en tavla, tänkte att det skulle vara så skönt att kunna variera med lite mindre projekt också.

Jag gick och tänkte på det lite grann utan att påbörja någonting, tänkte att det kanske är lite tantigt med brosch? Men efter att ha pratat med vänner om det så kom jag fram till att det inte alls behöver vara tantigt, det beror helt och hållet på hur broschen ser ut och hur en bär den. Så jag körde på. Jag sydde två olika broscher som var tänkta till två vänner som hade födelsedagsfest igår (jag skriver om det först nu eftersom att de annars skulle få reda på detta för tidigt 😉 ). Allt gick bra med broschtillverkningen fram till de skulle limmas… Jag har frågat tidigare i bloggen om folk har tips på hur en kan få textilier stela, då var trälim det heta tipset, så det provade jag. Jag var nog lite för ivrig att det skulle bli stelt, för jag hade på alldeles för mycket lim, det var ju genomskinligt, så tänkte att det var nog bara att ösa på. Men åå vad jag fick för det… När limmet torkat så blev det lite sådär vitt och bubbligt. Jag kunde helt enkelt inte använda bitarna längre, det fick bli ett exempel på hur en inte skall göra, och att en skall ta det försiktigt! Fasiken också, jag fick gå över till plan B, en vinflaska och ett löfte om att broschen kommer i posten om några dagar…


Ungefär såhär skulle dessa broscher kunna se ut.


Såhär ser dom ut nu efter limning. Det är bara att testa igen tills det funkar! 😊

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

3 thoughts on “Broscher!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s