Tankar kring verk nummer 5

När jag jobbar på ett nytt verk brukar jag alltid utgå från en tanke eller känsla, jag vill få någonting sagt med det jag skapar och det jag skapar hjälper mig att kanalisera mina känslor och göra något konkret av dom.

Men till det här senaste verket har tankarna flutit ut lite ibland och har har tappat tråden om vad verket egentligen handlar om. Så jag satte mig ner och började skriva, som jag alltid gör när jag måste kanalisera tankar och känslor. Efter en stund var allt klart igen och jag kände mig trygg med tanken kring nästa verk. Det som hänt var att temat jag valt till verket var för brett, så jag fick dela upp det i två olika teman.

Temat till tavlan jag håller på med nu, nr 5 är numera: Att vi i väst beter oss som små barn och vill inte dela med oss av det vi har här, och ofta inser vi inte hur bra vi har det. Jag tänkte på liknelsen med två barn i en sandlåda där ena barnet har jätte många leksaker men leker bara med en. Det andra barnet har inga leksaker, och vill låna en ledig leksak av det första barnet. Det första vill inte dela med sig alls, inte ens av de leksaker som hen inte använder själv.

Många kanske tycker att det är en radikal jämförelse, men jag tycker nog inte det, vi har ett stort land där det skulle kunna få plats MÅNGA fler, vi lever i ett rikt land mm. Men ändå behöver vi en ”andningspaus” som om det är oss det är synd om.

En annan sak som blivit lite av ett problem nu i sommar är att jag glömt serienumren till tråden jag använder hemma i Stockholm, jag har ju valt att gå i samma färgnyanser till alla de olika verken i kollektionen. Så nu har jag endast en liten andel färger kvar att använda mig utav. Detta skall jag försöka se som en rolig utmaning, även om jag faktiskt tycker det är lite jobbigt att vara begränsad.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

One thought on “Tankar kring verk nummer 5”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s