Nya Broscher på två olika sätt

Jag har testat på att göra samma typ av mönster två omgångar- DET SKALL GÅ!

Annonser

Nu när jag testat att göra broscher på ett annat sätt än tidigare har jag stött på helt andra problem. Vissa var väl väntade, andra inte. Jag har testat på att göra samma typ av mönster två omgångar- DET SKALL GÅ! Varje omgång har jag gjort ett gäng broscher, men med samma metod då såklart.

Första omgången började allt till och med fel- jag tog en tuschpenna och skissade fram mönstret, såklart kletade tuschet ut sig så att det missfärgade tråden. Mitt andra problem såg jag först när jag tagit bort mellanlägget… jag hade sytt varje färg för sig utan att de gick in i varandra det minsta, så nu satt delarna såklart inte ihop längre… Mitt sista misstag var att jag sytt alla stygn åt samma håll, det var ju så pilligt att komma åt… Men det lönar sig att göra det lite besvärligare för sig, eftersom nu när alla stygn var åt samma håll så blev det hål i broschen om jag bara råkade missa lite lite grann.

Bilder från första försöket.

Min lösning till alla de här problemen jag stötte på var att:

  1. Skissa med maskinen, inte en tuschpenna.
  2. se till att stygnen mellan de olika färgfälten i alla fall rör vid varann, så det inte blir hål mellan färgfälten.
  3. Se till att vrida broschen medan en syr så att stygnen är åt lite olika håll alternativt var extremt noga att det är stygn som täcker hela ytan, annars blir det hål.

Fast även om jag var noga med dessa saker när jag försökte mig på en andra gång, så blev det lite hål här och var ändå… Det tyder väl på att det jag försöker mig på är svårt, och att jag inte har vad som krävs för att göra de här mönstren än, men skam den som ger sig, jag kommer försöka tills jag klarar det! =)

Bilder från andra försöket.


Någonting som däremot fungerade ganska bra var att göra en grund som jag gjort tidigare, för att sedan brodera på ett kvinnotecken. Det var lite läskigt, allt kändes så definitivt… Jag tog en kontrastfärg till tecknet för att det skulle synas, men att det syntes så väl var även det jag var nervös för när jag satt vid maskinen!

Jag var nämligen tvungen att sy med ganska hög fart, annars blir det av någon konstig anledning inte samma trådspänning på min maskin nu när jag har denna speciella pressarfoten. Men det gick bra! Det var en sådan galen tillfredsställelse när jag väl sytt klart och insett att jag faktiskt klarade det.

feminist brosch.

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s