Att få tillbaka inspiration

Det är inte alltid jätte inspirerande att hålla på med hantverk, ibland kan hantverk få en helt annan effekt än vad det är tänkt. Jag tänker att en håller på med hantverk för att få ro, se någonting växa fram, känna tillfredsställelse med det en ser växa fram och för att det helt enkelt är roligt att vara kreativ.

Ibland har det kreativa dock en annan inverkan på mig, det motsatta kan en säga. Jag kan ibland bli stressad istället för att känna denna ro och tillfredsställelse. Det kan väl ha olika orsaker, som prestationsångest eller att en har för många idéer och inte vet vart en skall börja. Jag har skrivit om det här förut, och då som nu kommit fram till att allt har sina perioder, och att det är helt ok att inte alltid känna sig precis lika taggad hela tiden. En får helt enkelt ta tillvara på de perioder då en faktiskt har flow.

Det som istället hänt i livet är att jag fått ny adress, flyttat in till ett nytt hus, nytt kollektiv, ny stad. Det känns läskigt och spännande att flytta till en ny stad- precis som förra året när jag skulle flytta till Umeå. Jag är väl sådan, tycker det är läskigt med stora förändringar, sedan tycker jag alltid att det blivit bra ändå. Jag är säker på att det blir bra den här gången också.

För att lära känna min nya stad tog jag mig en cykeltur i torsdags. Det var som att det var bestämt redan på onsdag kväll, så när torsdagen kom spelade det som ingen roll att det var tråkigt väder och regnade. Det blev en längre tur än först planerat, tanken var att se hur långt det egentligen var till universitetet och om det är rimligt att cykla till skolan. Väl där så kändes benen fortfarande pigga, så jag cyklade vidare in till city för att göra ett par ärenden. Benen var inte riktigt lika pigga när det var dags att cykla hem…

Det var ganska enkelt att till sist lokalisera varför jag tappat suget till hantverk den här gången, det hänger helt enkelt på att jag jobbat rätt mycket på olika tavlor hela våren utan att någon av dom blivit helt klar hittills. (läs om tavlorna här). Dom är näst intill klara, det ända som saknas är att trycka. Motiv är klara, alla delar är klara och motiven jag skall trycka är klara. Så igår kväll kollade jag runt på nätet åter igen, och blev förvånad över hur snabbt det gick att hitta en verksed som jag kan hyra in mig på (Jag måste använt väldigt dåliga sökord tidigare). wow vilken lättnad! Jag hittade ett kulturhus,varför har jag inte tänkt på det tidigare?!.

Nu är det dags att färdigställa tavlor! Jag är såååååå taggad igen!

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s