Årets Formex mässa i Stockholm

Nu är det dags för Formex mässan i Stockholm igen, vi är faktiskt redan inne på andra öppna dagen, tiden har en tendens att gå snabbt och långsamt på samma gång när en jobbar på mässa. Trotts att jag bara vart här en dag så känner jag behovet av att få skriva av mig. 

När mor frågade mig för några veckor sedan om jag ville och kunde vara med och hjälpa henne så var det första jag tänkte på såklart hur roligt det är att vara här, men i nästa andetag slår det mig nästan alltid hur jobbigt det faktiskt är. En står upp hela dagarna, och det är ett konstant sorl på ganska hög volym, maten är dyr och sådär tråkig som mässmat är. Det kanske inte låter så farligt, men det resulterar i att en har konstant ont i fötter, rygg och ben att en är trött i öron och huvud och till sist att en är konstant hungrig eftersom det är såå dyrt med mat. Varje år kommer en ihåg allt det här inför mässan, men glömmer på något sätt HUR jobbigt det var ändå,en tänker jaja, jag klagade säkert bara…. ”Jag tar de här snygga skorna istället för de bekväma” eller ”jag orkar inte laga mat i kväll, så dyrt och ovärt kan det väl ändå lite ha vart”. Så kommer en tillbaka och märker att det var precis som en kommer ihåg det, fast värre. 

Det här året har jag vart självisk, men på ett bra sätt. Jag är ingen försäljare på det viset som en måste vara här och dessutom kan jag ingenting om min mors prylar. Jag sparar mig själv och de potentiella kunderna många jobbiga och pinsamma situationer genom att istället vara här som en ”service- kvinna” åt min mor. Detta betyder att jag helt enkelt är här på mässan för att kunna lösa av mor när hon behöver det, kommer med kaffe och fyller på vatten i vattenflaskan mm. Resten av tiden kan jag gå och lyssna på seminarium, titta på alla andras fina saker och prata med andra hantverkare som ställer ut här på mässan. Det finns faktiskt en hel avdelning för dem som håller på med hantverk. 

Jag har gått på en del föreläsningar hittills, bland annat ”handarbetets vänner” som har presenterat olika hantverkare. Föreläsningarna är ofta intressanta, och föreläsarna är väldigt karismatiska, men konsumtion ligger hela tiden i grunden och skaver, alla pratar om hur en skall kränga mer, förändra sig och skapa sig en egen profil för att kunna sälja mer. Visst, jag fattar…. De som har butiker måste sälja för att få bröd på bordet, men i mina öron låter det som att dom säger ”lura skiten av kunderna, bara du får sålt” och hela grejen med öka tillväxt för varje år står emot vad jag tror på. Jag tror mer på att vi behöver välgjorda saker vi trivs med och som vi kan använda många år. Vi blir inte lyckligare av mer saker, även om många verkar tro det. 

Nu måste jag sluta skriva innan jag blir för bitter 😆 
Vill gärna dela med mig av mina bilder här, men måste ta reda på om det är ok att lägga upp dom på nätet… 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s