En handväska är klar!

För någon vecka sedan ramlade jag över ett sådant metallspänne en kan använda för att göra sig en egen liten handväska, som hade legat i min ägo väldigt länge. Jag var nere och kollade efter någonting i en flyttlåda som står i källaren när jag plötsligt ramlade över detta spänne. Jag tog tag i det, mest för att lägga det åt sidan för att kunna gräva vidare, men jag som stannade upp i rörelsen och kunde inte riktigt sluta titta på det. Jag la så småningom ner det igen utan att tänka vidare på det. Det var inte förens någon dag senare som jag gick ner dit igen, nu med målet att ta upp spännet. Det var som att mitt undermedvetna lagrat bilden av spännet och liksom processat vad jag skulle kunna göra med det.

Planen var att använda mig av metoden jag förälskat mig i, nämligen att sy med täta stygn på ett tyg gjort av stärkelse för att sedan skölja bort tyget med vatten. Kvar blir de tätt sydda stygnen, som formar sig till ett tyg.

Som alltid när jag skall prova nya saker så tar det tid, jag låter saker och ting ligga till sig på hyllan mellan de olika stegen i processen, inte för att prylarna behöver det, utan för att jag själv behöver samla mod, tänka igenom vad nästa steg kommer att bli och så vidare. Den här handväskan hade kunnat ta två dagar att göra, de olika delarna en behöver blöta ner måste ha tid att torka och det tar ju trotts allt ganska lång tid att sy det här tyget. Jag tror jag höll på med det här projektet i 6-7 dagar, men nu är det klart!!

Har redan börjat fundera på vart jag kan skaffa nya metall stänger, det var ju episkt att sy sin egen handväska!

 

 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s