Glenntown, en irländsk folkmusikfestival

Nu är det redan onsdag och jag tänker tjöta om vad jag hade för mig i helgen… Lite sent på bollen kanske… jag kör ändå.  Den här helgen spenderade jag i Göteborg på en irländsk folkmusikfestival med fantastiska artister, goda vänner och bra musik. En jäkla bra helg helt enkelt!

Det finns en förening i Göteborg för dom som tycker det är kul att spela irländsk musik som heter TIMSIG (traditional irish musik in gothenburg) som jag var med i när jag bodde där. Dom anordnar jam på lite olika krogar varje vecka, där det bara är att duka upp, man är såklart välkommen att lyssna med. Det här gänget anordnar även en festival varje år, där dom hyr in artister att spela på huvudkvällen som är på lördagen. Det blir som ett maraton med fantastisk musik, i år var det tre band som spelade på lördagen, och alla var såå grymma!

Det är så kul att komma ner och träffa alla gamla rävar och vänner, att få spela av sig riktigt tills fingrarna blivit slitna och att lyssna på riktigt bra musik. Detta året hade även stigbergets bryggeri gjort en öl som de kallade för ”Glenntown” och på etiketten var en bild på en man i föreningen, hur häftigt är inte det?! Tyvärr finns inte ölen att få tag på längre, dom hade gjort den i begränsad upplaga till den här festivalen. Man kan hoppas på att dom gör en ny öl med tillhörande glenntown etikett till nästa år! =)

 

Hoppas ni alla där ute hade en fin helg!

 

 

 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s