photoshop kräver alltid mer tid

Det är lätt att tro att en är klar med motiv på photoshop. Men så när en skall kolla det sista innan det är dax för utskrift… så märker en att så inte är fallet. Det tar alltid längre tid än planerat. Jag tycker egentligen att småfixet är väldigt roligt, men nu är jag bara såå angelägen om att få mina motiv tryckta. Det sista jag hade glömt var att justera storleken på mina motiv, så att de faktiskt är tecknade i verklig storlek i photoshop. Och det allra sista jag glömt var att lägga alla de olika motiven på ett a4 papper i programmet så att jag faktiskt kan skriva ut dom. Till en tavla fick de båda motiven plats på ett a4 ark, men till det andra verket fick jag lägga dom på ett varsitt.

Planen från början var ju såklart att få allt det här fixandet i datorn klart tills intron på kulturhuset i skarpnäck, så att jag skulle kunna boka en första tid när jag väl var där. Men såklart blev det inte så, det var helt enkelt mer kvar än jag trott.

Visst jag har funderat fram och tillbaka lite kring huruvida jag skall ändra motiven, om de verkligen är så bra som jag trodde när jag målade dom för några månader sedan. Men har väl kommit fram till att dom håller, jag tycker om dom, och framför allt vill jag inte ändra på motiv in i oändlighet… Om jag hade målat om dom nu, hade jag väl funnit svagheter i den designen om en månad och då också bestämt mig för att måla om, och då blir det ju aldrig tryckt så jag kan lägga dom bakom mig. Just nu vill jag trycka och se färdiga resultat, för de här tavlorna har jag hållit på med ända sedan januari eller februari. Det har vart lite tärande att jobba på utan att få se resultatet, jag ser verkligen fram emot att få någonting klart, få hänga upp det och sedan jobba vidare!

Jag håller tummarna för att utskrifterna på Oh-blad skall passa (att jag räknat rätt) så att jag sedan kan boka mig en tid och TRYCKA!

Det här är de färdiga motiven som jag skall trycka på mina tavlor jag sytt under våren, det är två tavlor, där båda tillhör min kollektion som handlar om flyktingsituationen.

 

 

 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s