Ramshopping!

Det känns inte som att det var länge sedan jag skrev nu, men oj vad mycket som har hänt sedan dess!

Nu när allt känns lite mer på riktigt så kändes det dax att gå ut på den första ramshopping-turen, jag visste kanske inte helt och hållet vad det var jag ville ha, men ungefär. Eftersom det kändes bättre att köpa på second hand än att lägga massa dyra pengar på en flashig ram, så fick det bli lite vad jag hitta och det känns spännande!  Tänker att antingen får alla tavlor ha samma ram, eller så försöker en kanske anpassa ramens utseende till bilden. Det andra kände jag mig mer taggad på, alltså att utforma ramen efter tavlan. Det blev två ramar för en billig peng på myrorna, som jag tänkte måla om, det kanske inte blir dyrare egentligen, eftersom att färgen också kostar pengar… nåja, det blir kul i alla fall!

Parallelt med ramvetandet jobbades det på med cirklar till en tavla som helt enkelt bara är tänkt att bestå av små cirklar. Det har gått extremt snabbt att tillverka dessa cirklar, det var som jag skrev i ett annat inlägg, att efter lång tid utav lite kreativitet så exploderade jag och satt i flera timmar en kväll, det gjorde jag sedan kvällen efter det och kvällen efter det, så visst gick det undan. Jag kan inte sticka under stolen med att det var extremt roligt att sy med en annan palett färger än jag gjort tidigare. Jag hade en tanke om att jag skulle hålla mig till en och samma färgskala till hela mitt ”Flykting projekt” men det gick inte, jag blev alldeles för taggad att sy med höst färger. Den här tavlan som bara består av cirklar är tänkt att symbolisera en sorts tomhet som jag har hört att en kan göra efter en sådan vidrig flykt som de här personerna har vart med om. De har kommit till ett land, men annorlunda kultur, annat språk, de är oroliga för släktingar eller familjemedlemmar som är på andra sidan jorden, kanske har misst någon som de inte hunnit bearbeta, eller inte alls hunnit bearbeta flykten eller att de kommit hit.

Mitt under arbetets gång- när jag var som mest taggad (förstås) så gick min pressarfot sönder! Hur satan kan man ta sönder två pressarfötter på så kort tid som jag lyckats med?! Mor sa att det är för att jag syr så väldigt mycket, men de här är ju anpassade för att brodera med, som jag gör, och visst det sys mycket i det här huset, men SÅ mycket trodde jag inte. Tänkte att den väl i alla fall skulle hålla tre månader… aja, jag la ner och surade lite även den här gången. Efter ett tag när den värsta ilskan lagt sig kollade jag in på youtube för att kolla in vilken typ av pressarfot andra personer som maskinbroderar använder, då till min lycka såg jag en person som inte använde pressarfot alls! Det kan inte tagit många sekunder innan datorn var undanstoppad, symaskinen var uppe på bordet igen och jag satt och sydde.

Nu är priset sänkt på broscherna som ligger ute på Etsy till 50kr styck!

Och till sist: ÄNTLIGEN har jag fått tid till tryck! Nästa vecka blir det av! Det blir läskigt, roligt och helt fantastiskt!

 

 
Ha det gött fantastiska människor!

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s