Reposting ”Hur mycket färg”

Den här bloggen har börjat bli som ett arkiv av alla saker jag gått igenom tillsammans med hantverket. Den här bloggen har bara funnits i ett år, men det känns ändå som längre. Det är så mycket som hänt det senaste året. När en är mitt inne i saker kan det kännas som att det går slött, men när en tittar bakåt inser en att det inte gick så sakta trots allt – det har faktiskt hunnits med saker under året =)

Den 20/10 -2015 alltså ungefär ett år sedan så skrev jag det här inlägget nedan. Jag blir så glad av det, för jag ser vart jag är på väg. Jag visste ingenting då, men nu kan jag säga att det jag höll på med då, kom att betyda en hel del för mitt fortsatta intresse till textilen, de hör experimenten fick mig att byta riktning.

 

 

”Hur mycket färg?”

Jag har äntligen fått prova på att trycka med min ram! Den blev klar igår, men då hann jag inte riktigt med att prova att trycka med den. Jag försöker att testa mig fram med frågeställningen ”hur mycket färg kan jag använda utan att det för den delen skall se kladdigt, brokigt eller otydligt ut”. Och det här är en frågeställning som verkligen passar mig. Jag älskar att jobba med färg! MEN det kan lätt bli för mycket, och det har jag märkt i arbetet med vävningen och trycket. För i både teknikerna har jag en möjlighet att använda olika färger på ”samma gång”, i vävningen kan jag ha en färg på varpen och en annan på inslaget och på trycket kan jag lägga en grundfärg och trycka på det.

Och okej, det här är inget bra exempel på hur brokigt det kan bli när jag är i farten, men jag har jobbat med det under denna perioden. Och detta är ett experiment att använda färg på ett annat sätt som jag inte provat tidigare.

här kommer mina nya tryck!

  
  

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s