Andrea Kowch

 

Det finns väldigt mycket som gör att jag visar upp just Andrea Kowchs bilder här. Jag har inte speciellt många favoritkonstnärer, men jag kan faktiskt säga att Andrea är en av dom trotts att jag inte vart och sett hennes verk live. När jag väl hittar någon konstnär jag tycker om, vill jag gärna skriva om dom och visa upp dom för andra, så att fler får chansen att upptäcka konstnärer jag tycker om.

För ett rätt bra tag sedan snubblade jag över en bild när jag bläddrade runt på Pinterest, det var en sådan där bild som en bara inte kan släppa hur som helst. Jag minns tyvärr inte nu exakt vilken bild det var, det jag minns var att jag sparade bilden och sögs in i den här konstnärens bildträsk på pinterest, och tänkte att ”Jag måste skriva om henne”.

Jag gillar de här bilderna av många olika anledningar, men bland annat för att de är så extremt välgjorda och jag kan känna saker när jag ser dom. De är målade i den palett färger jag gillar som mest och det finns en realistisk surrealism (om det ens finns något som heter så…) Men det jag menar är att de på något sätt skulle kunna vara fotografier, de är så verkliga, men det är alltid någon touch som gör att de känns surrealistiska.

Personerna i hennes värk växer verkligen otroligt mycket i och med man kan se ett så tydligt uttryck i deras ansikten, jag känner verkligen med personerna på tavlorna trotts att jag vet att de inte är verkliga. Det känns som att de bär på en inre smärta, vilket också gör att de känns verkliga.

 

Har du någon favoritkonstnär? vem är det i så fall, jag är så nyfiken på att hitta fler och upptäcka fantastiska konstnärer!

 

 

Besök gärna Andrea Kowchs hemsida: Andrea Kowchs hemsida

Kom ihåg att alla bilder är ägda av någon, jag har frågat om lov för att få använda de här bilderna till mitt inlägg.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

2 thoughts on “Andrea Kowch”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s