Yoga

Jag har tänkt ett tag på om yoga kanske är någonting för mig. Sist jag provade på var för många år sedan och jag måste erkänns att jag tyckte det var lite för segt för mig just då. Jag kom från att ha tränat gymnastik hela min barndom och ungdom, där var det hård träning och högt tempo. Jag tror egentligen att jag kanske skulle ha gillat det om jag fick komma till en yoga studio där det finns olika typer av yoga och variation i akrobatik osv, men jag provade på på ett gym där jag tyckte att det var för segt och ”enkelt”.  Jag blev helt enkelt besviken, för jag hade ju hört att det skulle vara helt fantastiskt.

Nu ger jag yogan en ny chans, den här gången har jag skaffat ett kort på en riktig yoga studio, och jag får prova på i 30 dagar för en lite billigare peng. Det är ett litet mysigt ställe som känns familjärt, de har två salar och ett rum som känns som ett vardagsrum, men är egentligen en kombination av reception, vardagsrum och en liten shop.

Passet var helt fantastiskt! Eftersom jag kände mig lite krasslig i halsen så tog jag ett väldigt lugnt pass, jag kände mig lite väl rastlös för att vänta ut halsen och var väldigt nyfiken på det här stället. Jag kände mig lugn, glad och lite mer full av energi när jag gick därifrån igår, och längtar faktiskt tills i morgon, då jag har bokat in mig på samma pass igen (fast med en annan lärare).

Det kändes också extra gött att komma igång nu, jag har haft en stressig period med en tenta och ett högskoleprov som låg med två veckors mellanrum och nu har jag en tredje tenta om två veckor, så att komma igång nu kändes extra gött. Att få det här andrummet, träna och lite av det meditativa lugnet känns så lockande just nu!

 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s