Salamiverket

Verket som fått namnet ”salami” (efter att jag postade en bild på Facebook och många tyckte det såg ut som salami) har inte fått sådär jätte mycket utrymme här på bloggen. Det är helt enkelt andra verk och händelser som tagit mer uppmärksamhet.

Det här verket var tänkt i andra färgskalor från början, det var till och med påbörjat och nästan klart. Men det var någonting som saknades, och det blev aldrig färdigställt i sin tänka form. Rätt vad det var så att jag hade fått en massa nya färger i många olika nyanser av min mor, och dessa var jag ju tvungna att testa Detta test tog över min ursprungliga tanke om ”cirkelverket” och kändes mer spännande och jag körde helt enkelt bara på.

Verket heter ”Lugnet efter stormen” och är tänkt att reflektera kring hur personer som flyr till Sverige känner när de kommer hit. Tyvärr har jag inte kontaktat personer som kommit hit för att fråga hur det känns på riktigt, utan det här är en tolkning av de olika radioprogram jag lyssnat på.

Olika personer kan säkert se olika saker i tavlan, men det jag tänkt är jag skapade den var att på något sätt spegla en tomhet, de har vart med om så mycket saker, och plötsligt kommer de hit och allt är bara tomt. Den är skapad i de färger jag tycker symboliserar en höst i Sverige, det är massa olika orangea färger, lite brunt och lite grönt. Som när en tittar ut genom ett fönster i Sverige, utan att egentligen se någonting.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s