Tvivel

-Kan verkligen jag?

img_6198-kopia

Vi är nog många som tvivlar på oss själva eller våra förmågor ibland, och jag tror tyvärr att det kan vara en kvinnlig sak. Vi har fått lära oss att vi skall stå stilla och titta på männen eller pojkarna när de förverkligar sig och gör allt det där som vi själva egentligen hade velat göra.

Jag känner ibland att det här tvivlet på mig själv hänger kvar än. Inte minst när det handlar om konsten, bloggen eller att sälja online. När jag startade bloggen, började sy och startade webshopen hade jag samma känsla i kroppen, nervös och lite kallsvettig – kan verkligen jag göra det här?!

img_5857

Jag var tvungen att samla rejält mod, blunda och hålla andan när jag tryckte ”skapa konto” på bloggen och på webshopen (när det gällde att sy, kunde jag ju välja att aldrig någonsin visa det för någon, så det var inte så illa). Men det har ju faktiskt gått bra, och det har vart väldigt roligt! Jag har fått ta del av en värld jag aldrig trodde att jag skulle få vara en del av.

Nu har jag bestämt mig, en gång för alla. Jag skall alltid kasta mig ut i det okända när jag får chansen, det blir ju oftast roligt, en lär sig saker och en har inte så himla mycket att förlora på det. Istället för att gå i tankemönster som ”skall verkligen jag” så skall jag tänka ”Ja, det skall jag, kör bara”.

img_6210

Anledningen till att jag tänker på att skriva om det här just nu är att jag har fått chansen att starta en Podd med en bekant, Jag fick frågan bara sådär… Jag blev som vanligt lockad av tanken, samtidigt som jag blev kallsvettig och super nervös.

Vi har haft vårt första möte angående podden, och kommit överens om att det första avsnittet skall släppas i Februari, så snart är det dags att spela in! WOOOW vad läskigt, och roligt!

img_5982

Känner du igen dig i de här tankarna om att vara lite skraj när du möter nya lockande utmaningar? Jag vill höra allt om det, har du övervunnit dina rädslor? Har du någon strategi för att våga ta mer plats?

Ha det gött alla fina människor!

 

 

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s