Okej, nu är han president…

gettyimages-538096543_medium-kopia

I fredags svors Trump in som president. Ja vad skall en säga egentligen?! Det jag vill säga om det, har redan många andra sagt…

hur hände det egentligen? Fick USA en kollektiv härdsmälta på några månader? Är det såhär en vinner val nu för tiden? Genom Twitter och att ljuga sig fram?

 

trump-fox
Bild tagen från google

Nu när han väl sitter i det berömda ”oval Office” förklarar han krig mot medierna, det är kanske ingen nyhet, att han inte gillar medier, men jag blir rädd av att tänka vart det här kan leda. Just nu bråkar han med medier om skitsaker, men det är en princip på något sätt att få ut det korrekta- i alla fall gör medierna.

Att bråka om hur många som var på installationen leder ingen vart, men en kan se det som en typ av maktspel. Om det är Trump som får gehör för sin siffra, är det säkert han som får det nästa gång också. Vad händer då om det är viktigare saker det handlar om? Om medierna och Trump inte ens kan vara överens om de mest basala saker, vad händer då när det handlar om annat?

vitahuset1
Bild tagen från google

Samma sak kan sägas om allt ljugande, har förnekar saker som uppenbart existerar. De spelar upp videor på honom där han säger något, direkt efter förnekar han att han någonsin sagt det… hur kan det komma sig att folk verkar vilja ha en sådan president? Det är rätt intressant, om en ser det som en tankelek och för en sekund bortser från att det faktiskt handlar om verklighet och världens mäktigaste post.

En kan väl bara hoppas att han inte får igenom de fruktansvärda saker han pratar om… blir mer realistisk och att hans spel hittills har vart ett spel för att nå makten och inget annat.

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s