Symaskinskrångel som fick en enkel lösning

För exakt en vecka sedan hämtade jag min symaskin från lagningen, jag råkade klanta till mig något otroligt innan jul… hela under redet, där undertråden sitter åkte in under maskinen och allt satt fast. Så kan det gå om en är oförsiktig och skall sy med tvillingnål. Det var tydligen inget ovanligt och det var som en säkerhetsmeckanism gör maskinen enligt experten. Redan när jag satt på tåget hem till Halmstad inför jul ringde dom för att berätta att maskinen var klar, redan då började jag fantisera över vad jag skulle sy härnäst… men eftersom att verkligheten inte riktigt ser ut som en vill alltid så fick jag inte tid att hämta maskinen för ens för en vecka sedan. 

Jag har numera börjat planera mina veckor för att få in det jag vill göra under en vecka, det kan ju bli så kaosartat om man inte planerar har jag insett. Så, igår hade jag planerat att sy på kvällen… det gick pt helskotta, tråden hakade sig mest hela tiden vid undertråden och jag kunde inte förstå vad som var fel… maskinen hade ju sååå nyss vart på lagning. 

Jag tog mig in till stan igen…. expediten sa då ett par bra saker att tänka på, som kan göra att det inte hakar upp sig, som jag tänker att många kanske har nytta av. 

1. Nämligen att om en har en tråd av dålig kvalitet kan den gå av eller göra att maskinen hakar upp sig.

2. En kan ha fel trådspänning.

3. Eller om en syr med en guterman tråd, som är ett av de vanligaste märkena, så är kanten på trådrullen vågig, har man denna sida mot inmatningen kan detta leda till att tråden matas in på ett hackigt sätt och medföra detta problem med att maskinen hakar upp sig. Vänd bara på rullen så ordnar det sig. När jag kom hem var jag tvungen att försöka sy igen, och efter att ha hänt på rullen så flöt allt på bra! Helt fantastiskt! Några timmar vid maskinen flöt bara på, det är verkligen som meditation att sy, och jag fick dessutom utlopp för en del kreativitet, bättre kunde det inte bli 😊


Ha en fin onsdagskväll!

Annonser

Författare: Garnmumriken

Hallå! Välkommen till min blogg! Just nu pluggar jag en Textilkurs på Universitetet i Umeå så min blogg kommer med stor sannolikhet handla en del om den, vad vi gör där, framsteg och bakslag. I vanliga fall (om en kan säga så) handlar bloggen mer om garn och stickning, men visst är det kul när en får bredda perspektiven! jag önskar dig trevlig och nördig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s