Om

Om mig

Jag heter Amanda Petersson och är socionomstudent och hopplöst intresserad av textil slöjd, men speciellt inriktad på maskinbroderi.

  • Ålder: 26
  • Bor: Stockholm, i ett kollektiv i skogen
  • Intressen: Maskinbroderi, samhällsfrågor, yoga och katter

 

Hösten 2015 gick jag en termin på Umeå universitet och pluggat textil, intresset kom dock tidigare än så, jag har hållt på med textila tekniker från och till så länge jag kan minnas.

Jag vill vara med och förändra synen på detta traditionellt kvinnliga hantverk, och även inspirera andra till att börja hantverka. Det är både bra för hälsan att se någonting växa fram från sina egna händer, men ger även en avstressande effekt, vilket jag tror att många kan ha glädje av i dagens stressiga samhälle.

dsc_0302

Om bloggen

garnmumriken.com är en blogg som handlar om hantverk, konst och om samhällsfrågor som riktar in sig på människors lika värde. Teman som är återkommande på bloggen är maskinbroderi, konst, konstnärer, aktuella samhällsfrågor mm

Bloggen startade i Februari 2015 och har lite trevande kommit fram till den skepnad den har idag. Jag har testat mig fram och haft olika idéer om hur jag vill driva bloggen framåt och nu kommit fram till den form som jag tycker är mest spännande, kreativ och rolig.

nytt-test-1

Följ mig

Instagram, @garnmumriken, är plattformen där du kan hänga med i mitt vardagliga liv tillsammans med hantverket och den fantastiska natur jag har omkring mig här i skogen.

Kolla även in min webbshop på tictail där det finns en uppsjö olika broderade broscher

 

Kontakt

Jag blir jätte glad varje gång någon hör av sig med frågor eller kommentarer, eller är du intresserad av att köpa en tavla, maila mig på: garnmumriken@gmail.com

dsc_0441

Vi hörs och kul att du hittat hit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s